AMD A10 X4 7870K Tabanlı Sistem Toplama

DoğanÇAKMAK

Kilopat
Yer
Tekirdağ
AMD A10 X4 7870K Quad Core 3.9 GHz 4MB VGA FM2 AD787KXDJCBOX

MSI AMD A68HM-E33 V2 DDR3 VGA GLAN FM2+ USB 3.0

KINGSTON Hyperx Beast 16GB (2X8) 2400Mhz DDR3 CL11 Pc Ram HX324C11T3K2/16

Yeni 20 adet sistem toplayacagımdan dolayı baya bir ortada kaldım. Maddi durumlar el veremediği için şu linkteki sistemi düşünürken; Athlon x4 860K Tabanlı Sistem Toplama

Yukarıda yazdığım gibi bir sistem toplamaya karar verdim...

İleride 8 gb'ın yetmeyeceği riskine karşın 16 gb koymaya karar verdim sisteme ama şu da var 8 gb koymuş olsaydım 2 gb gpu yiyecekti apu mimarisindeki sisteme 6 gb kalacaktı. Şu anda bu şekilde sistemi apuya cevirmiş oldum.

Muhakkak linkteki diğer sistemki ekran kartı daha kuvvetli olduğundan dolayı sistem daha yuksek fps verecekti...

Muhtemelen 6 aya kadar ekran kartını alır takarım. He sunu dıyebılırsınız o zaman apuya boşuna vermiş olduğun para çöpe gidecek evet farkındayım ama en azından 6 ay belkı de 1 sene kendını amortı edecek sıstemler...

x4 860 k vs a10 7850k işlemcileri kafa kafaya diyebiliriz... Bazı yerlerden 860 onde bazı yerlerde 7850. Size sormak istediğim 1080 p sistemde hangisi daha performanslı? Sonucta çözünürlük artısı sadece ekran kartına yuk bindirmiyor.

Sizlerden rica bu iki sistem arasında kaldım.

Diğer sistemde şuydu:
  • 1866 MHz 8 GB RAM

860K'lı sistemin performansı APU'lu sistemi ikiye katlar. 16GB RAM düşük bütçeli bu tarz sistemlerde israf olur. Eğer elinizde idare edebilecek bir ekran kartınız varsa 860K ile elinizdeki ekran kartını kullanıp 6 ay sonra R7 370 ya da o günün şartlarına göre bir ekran kartı alırsınız.

Anladığım kadarıyla siz APU'lu sistemi zaten daha iyi olduğu için değil, daha uyguna geleceği için istediniz. O amorti etme olayı bana mantıklı geldi, internet kafeniz var heralde. Kafe için A10-7870k'nın sizi idare edebileceğini düşünüyorum, çünkü zaten kafede LoL filan oynanıyor çoğunlukla öyle ağır oyunlar pek görmedim oynandığını.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı