AMD A4 5300 ısınıyor

Soner78x

Kilopat
Merhaba AMD A4 5300 APU CPU oyun açınca işlemci 80 dereceleri bulup fan 4000 devire çıkıyor sadece ekran kartını takınca daha çok oluyor.
Boştayken 30- 35 derecelerde oluyor.
Ama oyun sırasında reset yapmadı çok gürültülü sıcak hava üflmeye başladı kasa boşta sesi duyulmazken işlemci mi yetersiz acaba?
Sistemim: ASUS A55 anakart, 1600MHz DDR3 8 GB RAM 350 watt ASUS PSU, Zotac GeForce DDR3 1GB ekran kartı, 160GB hitachi SATA HDD termal macun bir ay önce toplarken sürmüştüm.

Not: DDR2 Dual Core E5200 4 GB RAM olan sistemde bile böyle bir şey olmamştı sanırm bu sistemde bir sorun var.

Ekran kartını çıkartıp aynı oyunu açınca bu kadar ısınmıyor özellikle ekran kartı ile birlkte zorlanıyor sanki işlemci amd a4 5300
Zotac gt9600 ekran kartı
8gb ddr3 ram
İşlemci çokmu zayıf?
Yardımcı olabilicek arkadaşlar yazarsa çok sevinirim teşekkürler

Oyun ets2 ilk sürümü v1.1.1

Son düzenleme:
Ekran kartını çıkarttığınız zaman işlemci APU'nun performansı ile sınırlanıyor, yani APU işlemciyi yüke sokacak performansta olmadığı için işlemci ısınmıyor. Aslında eski nesil AMD işlemciler genellikle fazla ısınmaya el verişli olurlar. Termal macunu ne zaman yenilediniz? Macun özelliğini yitirdi ise işlemci kullanımı arttıkça termal iletkenliği sağlamakta zorlanır, bu da sistemin hem sıcak hem de gürültülü çalışmasına sebep olur.

Merb bir ay önce termal macunu yenilemiştim sistemi toplarken tek kullanmlık paket macun olanlardan ama iyi sürmüştüm ve bi saat beklettim fanı takmadan biraz kuruması için fotolarını atıcam az sonra hem görmüş oluruz sorun varsa ..sökücem

Merb bir ay önce termal macunu yenilemiştim sistemi toplarken tek kullanmlık paket macun olanlardan ama iyi sürmüştüm ve bir saat beklettim fanı takmadan biraz kuruması için fotolarını atacağım az sonra hem görmüş oluruz sorun varsa. Sökeceğim.

Termal macunu sürünce kuruması için 1 saat beklenildiğini kim söyledi acaba? Kaldı ki kuru termal macun bir işe yaramaz. Termal macunu ince bir tabaka halinde sürüp ardından da soğutucuyu yerleştirirsiniz. Termal macunun amacı işlemci ve soğutucu yüzeyleri üzerinde bulunan mikron boyutlu boşlukları doldurarak termal iletkenlik yüzeyini arttırmaktır. Kalınca sürmek sadece soğutma kaybına yol açar.

Fan kargodan gelicekti o yüzden erken sürmüştüm bilgisayarcı. Bi arkadaşda görmüştüm bu işlemi hatta fan ile kurutuyordu biraz macunu ince bir tabaka halinde ama çok az sürmüşüm sanırm resmini çektim

Macun yanlara taşmış fanı sıkıştrınca daha net fotosunu cektm

Yeterince ince değilmi macun hocam? Hatta işlemci yüzeyi belli oluyor

Dosya Ekleri

• DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    243,8 KB · Görüntüleme: 30
  • DSC_0002.JPG
    DSC_0002.JPG
    230,2 KB · Görüntüleme: 34
  • DSC_0010.JPG
    DSC_0010.JPG
    68,1 KB · Görüntüleme: 31