AMD A6-3600 Overclock

Enes Kazdal

Megapat
Daha fazla  
Detaylı sistem bilgilerim:

Asus-CM1740
İşlemci: A6-3600 2.4Ghz 4Çekirdek 4mb önbellek fm1 soket
Ekran Kartı: AMD Readon HD7770: 1GB 128Bit GDDR5 1000 çekirdek hızı 4600 bellek hızı
Ram: 4GB 1333Mhz

Şimdi ben bu işlemciyi stok fanla 3.3Ghz'ye kadar çıkardım. 10 Dk yük altında teste tuttum ve en fazla 65 dereceyi gördü sıcaklık olarak. OC'u AMD Vision Engine Control Center kullanarak yaptım. Kendi ayarları otomatik ayarları. Bios'tan yapamıyorum oc çünkü ayarları yok. Bios sürümüm güncel olduğunu zannetmiyorum. Güncellersem oc yapma imkanı sunar mı? Bazen işlemci yük altında iken oyunda kasmalar olabiliyor ve bunun voltaj yetersizliğinden kaynaklandığını zannediyorum ancak bunu ayarlama imkanım yok.
Ayrıca işlemciyi şu adresteki soğutucuyu çift fan kullanarak 3.9 civarına kadar yükseltmek istiyorum. Bu mümkün müdür ? COOLER MASTER HYPER T4 775/1155/1156/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU . Ram miktarım düşük cidden. Üzerine 4 gb ya da 8 gb ekleme yapmak istiyorum. Günümüzde çok fazla 1333 mhz ram yok bu nedenle 1600 mhz alıcam. Bu bir sorun yapar mı? Yoksa direk 8gb ram alıp düşük hızlı 4gb ramı çıkartıyım mı? Birde son olarak ekran kartımın performansı iyi ancak bellek miktarı düşük gördüğünüz üzere. Bunu ram ya da başka birşeyle arttırma imkanım olur mu? Eğer ram ile arttırabilirsem kaç gb ram almamı tavsiye edersiniz? 1600 ile 1333 mhz arasında farm olur mu ramlerde? Yani olursa ne kadar olur? İşlemcinin voltajını ve frekansını ayarlıyamıyorum biostan. Bunu masaüstünde yapabileceğim bir program bulunur mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Detaylıca yardımcı olalım : @Enes Kazdal

Öncelikle iyi bir anakartın yoksa AMD Overdrive ile pek ilerilere gidemezsin stabil olarak, bu çok net aklında bulunsun.
İyi bir anakartın olursa beraberinde gelen çok daha gelişmiş programları da kullanabilirsin. Tabi BIOS üzerinden hız aşırtma uygulamak en sağlıklısıdır.
Tabi sen anakart marka ve modelini belirtmemişsin, belirtelim lütfen, önemli.
Her halükarda anakart BIOS'unun güncel olması büyük önem arz eder, görmezden gelme.

APU işlemciler merkezi işlem biriminin yanı sıra dahili grafik yongasını da beraberinde barındırsalar da güç tüketim konusunda iyi durumdalar.
Yinede sistemin yük altında 75 dereceyi geçmesine izin verme. Prime95 ile testlerini de muhakkak gerçekleştir.

3,9GHZ gibi hedefler duyuyorum ancak gerçekçi hedefler değil, öncelikle temel kavramlar hakkında bilgi sahibi ol, soracak hiçbir şeyin kalmadığı zaman limitleri zorlamaya başlarsın.

Senden isteyeceğim şey işlemcin 3,3GHZ hızdayken CPU-Z indirip aşağıdaki pencereden bir görüntü aktarman. APU'larda K ibaresi yoksa Unlock olmuyor diye biliyorum çarpan kilidi. Anakart marka modelini de unutma.
İstediğim bilgileri aktar, stabil olarak çıkabileceğin frekans değerine çıkmana yardımcı olacağım. 3,9'lara pek heves etme :)

a10-5800k_cpuz.jpg

Detaylıca yardımcı olalım : @Enes Kazdal

Öncelikle iyi bir anakartın yoksa AMD Overdrive ile pek ilerilere gidemezsin stabil olarak, bu çok net aklında bulunsun.
İyi bir anakartın olursa beraberinde gelen çok daha gelişmiş programları da kullanabilirsin. Tabi BIOS üzerinden hız aşırtma uygulamak en sağlıklısıdır.
Tabi sen anakart marka ve modelini belirtmemişsin, belirtelim lütfen, önemli.
Her halükarda anakart BIOS'unun güncel olması büyük önem arz eder, görmezden gelme.

APU işlemciler merkezi işlem biriminin yanı sıra dahili grafik yongasını da beraberinde barındırsalar da güç tüketim konusunda iyi durumdalar.
Yinede sistemin yük altında 75 dereceyi geçmesine izin verme. Prime95 ile testlerini de muhakkak gerçekleştir.

3,9GHZ gibi hedefler duyuyorum ancak gerçekçi hedefler değil, öncelikle temel kavramlar hakkında bilgi sahibi ol, soracak hiçbir şeyin kalmadığı zaman limitleri zorlamaya başlarsın.

Senden isteyeceğim şey işlemcin 3,3GHZ hızdayken CPU-Z indirip aşağıdaki pencereden bir görüntü aktarman. APU'larda K ibaresi yoksa Unlock olmuyor diye biliyorum çarpan kilidi. Anakart marka modelini de unutma.
İstediğim bilgileri aktar, stabil olarak çıkabileceğin frekans değerine çıkmana yardımcı olacağım. 3,9'lara pek heves etme :)

Eki Görüntüle 113724

Hocam ben bu konuyu bir defa daha açıp içine cpu-z görünülerini de eklemiştim ama ceza verdiler bir gün bende heralde resim eklemek yasak diye düşündüm, bu arada bu işlemciyi 3.9 a çıkartanlar var bende zaten orada görüp heves etmiştim.

Bu arada aşağıdaki resim ekle tuşunu şimdi farkettim, galiba resim yüklemek için başka site kullandığım için ceza verdiler :D

c1.png
c2.png

güncel

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı