AMD-A8 7600 ile GT1030 Darboğaz Yapar mı?

Sefplase

Megapat
Yer
İstanbul
Merhaba. AMD-A8 7600 APU işlemcim var. GT1030 ekran kartı almayı düşünüyorum ancak PSU`m 200W. Yeterli geleceğini düşünmüyorum. Bir de bu işlemci ile bu ekran kartını kullanırsam herhangi bir darboğaz söz konusu olur mu ? MSI A68HM-E33-V2 model anakartı kullanıyorum. F/P açısından PSU önerileriniz olursa bekliyorum. Saygılar :)

ZALMAN ZM300-LE 300W, SATA, 12cm FAN POWERSUPLY

Diğer konunda önerdiğim PSU sana yeterli, bütçen 100 TL olduğuna göre. Darboğaz da olmaz bu kartla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ZALMAN ZM300-LE 300W, SATA, 12cm FAN POWERSUPLY

Diğer konunda önerdiğim PSU sana yeterli, bütçen 100 TL olduğuna göre. Darboğaz da olmaz bu kartla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merakımdan soruyorum da,12V 9A olunca 108W oluyor.Ekran kartım ise 30W enerji harcıyor sadece.APU işlemcim ise 65W ve PSU`m 250 W. Yanlış anlamayın tabiki benden iyi biliyorsunuz çünkü bilgim yok ama bu değerlere bakınca bir sorun yok gibi görünüyor. Bilmediğim bi yer var sanırım beni bilgilendirebilir misiniz ?

@Sefplase O detay gözümden kaçmış, TDP değerleri işlemci ve ekran kartının birim zamandaki ısıyı yayma kapasitedir. Bu işlemciler sentetik testler dışında oyunda bile işlemciler ve ekran kartları maksimum TDP değerlerine ulaşmaz. Dediğin PSU yeterli gelebilir, tabii güç kaynakları zamanla deforme oldukları için etiket üzerindeki güçleri veremeyebiliyorlar. Öncelikle kalitesiz güç kaynaklarında bu durumlar sıkça görülür. O PSU ile dene, yeterli olursa PSU alma.

@Sefplase O detay gözümden kaçmış, TDP değerleri işlemci ve ekran kartının birim zamandaki ısıyı yayma kapasitedir. Bu işlemciler sentetik testler dışında oyunda bile işlemciler ve ekran kartları maksimum TDP değerlerine ulaşmaz. Dediğin PSU yeterli gelebilir, tabii güç kaynakları zamanla deforme oldukları için etiket üzerindeki güçleri veremeyebiliyorlar. Öncelikle kalitesiz güç kaynaklarında bu durumlar sıkça görülür. O PSU ile dene, yeterli olursa PSU alma.
Tamam teşekkürler zaten Vatan PC`deki elemanlar herhalde kasaya bakıp uygunluğunu sorgulayacaklardır. Eğer olmaz ise mecbur alacağım dediğiniz PSU`yu :) İyi akşamlar :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı