AMD A9 Radeon R5 sisteme Windows 7 kurulmalı mı?

whraux

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
RADEON R5
İşlemci
AMD A9
Hayırlı akşamlar dostlar. Elimde sistemi kötü bir laptop var. Bu laptopa Windows 7 yüklemeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı ve bir problem oluşturur mu?

Sistem bilgisi:
  • İşlemci AMD a9.
  • Grafik Radeon r5.
  • RAM 8 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı akşamlar dostlar. Elimde sistemi kötü bir laptop var. Bu laptopa Windows 7 yüklemeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı ve bir problem oluşturur mu?

Sistem bilgisi:
  • İşlemci AMD a9.
  • Grafik Radeon r5.
  • RAM 8 GB.
Hocam eski windows 10 sürümlerini yüklemeyi deneyebilirsiniz yada LTSC. Bence 7 den uzak durun.

Aynı işlemcili laptopu kullandım, Garuda Linux oldukça stabil çalışıyordu, tavsiye ederim
Hocam herhangi bir driver sorunu yaşadınız mı ? Bende de aynı laptoptan var işe yarar bişey yapmak için garuda yükleyebilirim

Hocam herhangi bir driver sorunu yaşadınız mı ? Bende de aynı laptoptan var işe yarar bişey yapmak için garuda yükleyebilirim
Mint, ubuntu ve birçok dağıtımda driver sorunu yaşamıştım. En stabili Garuda Linux'tu, o yüzden önderdim
Edit: Pardon bendeki a6-r4 işlemciydi. Ama mimari vs aynı olduğu için driver konusu da aynıdır diye düşünüyorum

Hocam herhangi bir driver sorunu yaşadınız mı? Bende de aynı laptoptan var işe yarar bir şey yapmak için Garuda yükleyebilirim.

Linux'da driver sorunu diye bir şey yok. Bazı dokunmatik ekranlar ve NVIDIA Driver'ları hariç her driver sistemin içinde geliyor. NVIDIA sürücüleri bile Garuda gibi çoğu Distro'da yüklü geliyor. Gelmezse kurması çok kolay. Kurabilirsiniz yani. Sorun yaşamazsınız. Yalnız, Garuda Arch tabanlı olduğu için eğer ilk kez Linux kullanacaksanız hiç önermem. Onun yerine zorin deneyin.

Linux'da driver sorunu diye bir şey yok. Bazı dokunmatik ekranlar ve NVIDIA Driver'ları hariç her driver sistemin içinde geliyor. NVIDIA sürücüleri bile Garuda gibi çoğu Distro'da yüklü geliyor. Gelmezse kurması çok kolay. Kurabilirsiniz yani. Sorun yaşamazsınız. Yalnız, Garuda Arch tabanlı olduğu için eğer ilk kez Linux kullanacaksanız hiç önermem. Onun yerine zorin deneyin.
Driver yüklemekle uğraşmamak için ben garuda tavsiye ettim. Garuda diğer arch tabanlı dağıtımlar gibi değil. Timeshift özelliği çok iyi çalışıyor. Benim test ettiklerimde bu konfigrasyon için en iyi dağııtım garuda'ydı. Linux mint için ekran sıkıntı çıkarttı, ubuntu'da wi-fi driveri sıkıntılıydı... Garuda stabil ve temiz çalıştı

Sistemde SSD var mi?

Hayır HDD var.

Linux dusunmuyorsaniz LTSC 2019 olabilir internetle isiniz coksa 7 artik pek kullanılacak gibi degil.

Linux Mint kullandım ama pek benlik değil hatta komik gelir belki ama Windows 10 daha performanslı geldi laptop a Mint'e göre.

Hocam eski Windows 10 sürümlerini yüklemeyi deneyebilirsiniz ya da LTSC. Bence 7'den uzak durun.

LTSC deneyeceğim yüksek ihtimalle.

Aynı işlemcili laptopu kullandım, Garuda Linux oldukça stabil çalışıyordu, tavsiye ederim.

Linux tercih etmeyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı