AMD anakartlar neden Intel anakartlardan daha ucuz?

Daha fazla  
Anakartım eskidiği için yeni bir Intel uyumlu anakart alayım dedim doğru düzgün 1000 TL altı bir şey bulamadım acaba AMD'de mi öyle bir bakayım dedim. Şok oldum Intel OC desteksiz 2400MHz destekli anakartı 501 TL'ye satarken AMD OC ve 3200 MHz RAM destekli anakartı 439 TL'ye satıyor. Ya Intel ayaküstü bizi dolandırıyor ya da AMD'nin kalitesi daha kötü diye bir düşünceye tutuldum. Anakart konusunda pek anlamıyorum açıkcası ama çok merak ettim neden fiyat ve özellik farkı var ikisinin arasında?

Son düzenleme:
Uzun süreli ve kararlı mimari. Üreticiler de ona göre planlama yapabiliyor.

İntel ise desteklediği halde anakartları üretimden kaldırıp yeni chipset tanıttırıyor. Bir diğeri de tüketici profili.

Resmî olmasa da kendi tahminime göre ürün başına aldığı para da değişebilir.

Sanırım iki nedeni var;

1- AMD artık ne kadar kendini kanıtlamış çok büyük bir firma da olsa rakibinin Intel gibi bir dev olduğunun farkında. Dolayısıyla fiyatları rekabetçi tutmaya çalışıyor.

2- AMD'nin fiyatlandırma politikası Intel'e nazaran daha uygun. Sürümden kazanmak gibi düşünülebilir belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin A serisi hariç anakartlarında OC serbest ve RAM frekans desteği de yüksek olur, ayrıca M.2 slotuda mevcut. Intel soket anakartları bilmiyorum çok ama AMD'den kötü olduğunu düşünüyorum.

Emin değilim ancak yanlış bilmiyor isem Intel işlemcileri bazı modelleri yüksek mhz desteklemiyor. Bence pahalı işlemciye parası yeten anakarta hayli hayli yeter gibi bir üretim şekli var.
*Bence. *

Kafamı duvarlara vurasım geliyor zamanında neden AMD işlemci almamışım diye. Şimdi Intel i5 6500 kullanıyorum işlemcimi değiştirsem sanırım benim işlemciden daha iyi olan AMD işlemciler Ryzen 5 serisi onlarda 1200 TL'den falan başlıyor iyicene sıkıntıya soktu beni bu Intel .

Hocam, belirttiğiniz modellere baktım. AMD için belirtilen kart, işlemci OC desteklemiyor. Intel için de aynı şey geçerli. Fakat aynı markanın AMD serisine bakarsanız, ucuz olmadığını görebilirsiniz. Doğru olanı ise Intel için Z serisi bir anakart ve K serisi bir işlemci yoksa OC şansı yok. AMD ise daha uygun fiyatlı kartları ile OC şansı sunuyor. Elbette B450 ile X570 aynı potansiyele sahip değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…