AMD Anakartlarda PCI Express 3.0 var mı ?

• Konuyu başlatan gbear
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 2.668

gbear

Hectopat
Yakın zamanda hayallerimdeki olmasa da düşük bütçeyle bir bilgisayar toplama niyetindeyim, araştırmalarım devam ediyor. Düşük bütçe olunca AMD tabanlı olarak toplamak daha mantıklı bulsam da AMD uyumlu anakartlar beni hayal kırıklığına uğrattı. AMD uyumlu anakartların hiç birisinde PCI Express 3.0 özelliği yok, hepsi PCI Express 2.0, en iyi karttan en kötüsüne istisnasız.

Ama dikkatimi çeken başka bir şey daha oldu, Vatan'da anakart başlığında SATA III yazan kartların yarısından çoğu ürün özellikleri kısmında SATA II veya SATA II / Raid felan yazıyor. Şimdi anlamadığım nokta bu özellikler doğru yazılmamış mı yoksa benim kaçırdığım bir şeyler mi var ?

Birde PC toplama konusunda net bir bütçeye ulaşınca konusunu açmayı düşünüyorum. Şimdi biraz erken ama bu anakart işlemci konusunda i3 İntel anakartları mı tercih etmeliyim yoksa AMD'de kalmalı mıyım ?

PCI Express 3.0 ile 2.0 arasında hiç mi hiç fark yok. O yüzden PCI Ex 2.0 destekli bir anakart alsan bile 3.0 kartı takıp çalıştırırsın rahat rahat. Ayrıca eğer anakartta SATA 6Gb/s ibaresi varsa o zaten SATA III'tür. Eğer SATA3Gb/s varsa o SATA II'dir. i3 serisi bir işlemci seçmektense benim görüşüm düzgün bir AMD işlemci almak daha faydalı kesinlikle. AMD anakartlar kötü değiller heleki ASUS'un R2.0 modelleri gayet başarılılar.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı