AMD Anakarttaki VGA çıkışı ne işe yarıyor?

• Konuyu başlatan Bekir Öztürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.053
B

Bekir Öztürk

Ziyaretçi
Arkadaşlar kuzenimde AMD Athlon 64 x2 5400+ işlemci var. Anakartını bilmiyorum ama bu anakartta VGA çıkışı var. Bu VGA çıkışı ne işe yarıyor? İşlemci APU olmadığı için dahili ekran kartı mevcut değil. Ekran kartından görüntü alıyor. Kuzenimin anakartına APU işlemciler takılabiliyor mu? Takılıyorsa sorun yok. Takılmıyorsa anakart üreticilerinin gereksiz işleri sevdiği anlaşılıyor. Lütfen kesin bilgisi olan arkadaşlar yorum yapsın. "Belki APU da takılıyordur" gibi yorumlar yapmanızı istemiyorum.

Dediğiniz gibi APU işlemcilerin soketleri AM2 değilse güzel bir açık yakaladım. @Recep Baltaş Konuda herhangi bir yanlışlık var mı? VGA çıkışı tamamen gereksiz bir şekilde mi konulmuş? Belki de başka bir işlevi daha vardır. Benim bildiğim kadarıysa sadece görüntü için kullanılıyor.

Eski anakartlarda onboard grafik yongası kuzey köprüsünde idi. Yani o VGA çıkışını orada unutmamışlar. Unutmazlar da :) Harici kartı sök, oraya kablo tak görüntü alırsın. Ama performansı berbattır. Hele ki yonga seti VIA ise...

Harry Potter oynarken bi bölümde öyle bir ışık gelirdi ki, Onboard VIA kaldıramazdı. Oyun ne zaman oraya gelse Harry'nin başını aşağıya eğerdim fare ile, o kısım ekrana girmesin de ekran kartına yük binmesin diye. Yoksa oyun çökerdi. Biz Harry Potter'ı boynu bükü oynamış bir nesiliz onboard ekran kartlarından dolayı :D

anakart chorme sanırım yanlış yazdım öle bi oınboard ekran kartıydı 1. biligisayarımda windows 7 kurmaya korkardım çok kötü kasardı şimdi 3 :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı