AMD APU işlemci önerisi

Bütçe
0-2500 TL
5600G kullanıyorum çok iyi.
 
İade şansın varsa 70 lira farkla şunu şiddetle öneririm anladığım kadarıyla bütçen kısıtlı olabilir ama şu kat kat daha iyidir GIGABYTE B450M K 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M. - PttAVM.com
Tüh tam 30 gün oldu hocam o zaman bunu göremedim yada daha pahalıydı, hocam size komik gelebilecek bir sorum daha var 15 yıl laptop kullanıcıyım masaüstlerine aşina değilim, anakart bağlı iken işlemci olmadığı sürece güç gelmez mi, çünkü bağlayıp başlatınca fanlar aktif olmuyor.
 

Yok hocam neden komik gelsin donanımı tamamlayınca aç şimdilik kurcalama.
 
Yok hocam neden komik gelsin donanımı tamamlayınca aç şimdilik kurcalama.
Teşekkür ederim hocam.

Yok hocam neden komik gelsin donanımı tamamlayınca aç şimdilik kurcalama.

Selam hocam konuyu tekrar hortlatmak zorundayım, fiyattan biraz kısıp, AMD Ryzen 5 Pro 5650ge alırsam nasıl bir fark oluşur acaba, M.2 NVMe SSD içinde bütçe ayırmaya çalışıyorum.

 
Son düzenleme:

Eğer önbelleğe önem veriyorsan 5600G daha mantıklı ama vermiyorsan 4600G bakabilirsin.
 
Eğer önbelleğe önem veriyorsan 5600G daha mantıklı ama vermiyorsan 4600G bakabilirsin.
Daha çok yazılım kodlama üzerine olucak %60 kodlama %40 oyun gibisinden hocam, pek bilgim yok önbelleğin önemi konusunda.
Açıkcası valorantta 100fps altına düşmesin pubg de donma kasma olmasın ben razıyım hocam.
 
Son düzenleme:

Önbellek sizin sıklıkla yaptığınız işlemleri hafızaya kaydeder. Örneğin siz her gün X sitesine girip düzenli dizi izliyorsanız bu işleminiz önbelleğe alınır. Dolayısıyla işlemciniz, RAM'lerinizden bu sık yaptığınız işi kopyalamak yerine daha kolay bir şekilde kendi önbelleğinden alır. Yani X sitesine girerken daha kısa zamanda işleminiz tamamlanır.

İşlemci önbelleği miktarı da sizin de anlayacağınız gibi bu işlemlerin adedi ve yoğunluğunu artırır. Yani yine kabaca 11 MB önbellek ile 11 işlem hafızaya alınırken 19 MB önbellek ile 19 işlem aynı anda hafızada kalır. (5600G 19MB, 4600G 11MB)

Sorunuza gelecek olursak, Valorant işlemci oyunudur ve işlemci bakımından benzer işlemciler olduğundan pek fark etmeyecektir (arada sadece 8MB L3 önbellek ve 0.2GHz fark var grafik birimlerde aynı) isterseniz testlerinde bakabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…