AMD APU işlemcilerin güçsüz olması

DorukDoruk

Decapat
Arkadaşlar forumda daha önce okuduğum şeylerde AMD yeni APU'ların üzerinde çok duruyor gibi gibi cümleler bulmuştum. Bugün 4650G'ye baktığımda yetersiz seviyede görüyorum. Acaba ekimde başka modeller mi tanıtılacak?

AMD Ne yapacağını tam bilemiyor gibi sanki. Intel gibi en düşükten en büyüğe her işlemcisine dahili grafik birimi koysa daha iyi olur. Benim için işlemcinin içindeki grafik birimi ekran kartım arıza yaptığında beni idare edebilecek olması. Bütçesi düşük veya ofis tipi kullanım için ayrı bir seri yapılsa daha iyi olur. Tabi AMD daha iyi bilir.

8/16 bir R7 işlemci ile Vega 23 projesi var AMD'nin ama büyük ihtimalle AM5'e kaldı.
Hem grafik yongası, hem yüksek çekirdek işlemci hem de büyük miktarda önbellek koymak zor. Ayriyeten büyük bir IF olması 7nm'ye rağmen yetmiyordur. O yüzden 5NM'yi bekliyoruz

Hocam bence onu bilerek yapmayacaklar. Intel tarafında mevcut APU'lara rakip güçte dahili grafik birimi halen yok. Ne zaman oldu o zaman çıkartırlar bence.

@The Man From E.A.R.T.H. Xe yongalar geldikten sonra şu an mobilde bulunan G1-G4-G7 grafikli işlemciler gibi masaüstü tarafında da böyle projeleri var diye biliyorum Intel'in.

Büyük ihtimalle bunlar 11.nesil hatta 12.nesil olacağı için ve AMD'nin cevabı bu olacağı için AM5 dedim

Ayrıca dediğim gibi CPU paketleri sığmıyor bir yerden sonra, Litografi de önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…