Merhaba. AMD Ryzen 3 2200G kullanıyorum. Şu anlık 8 GB 3200MHz RAM var bir 8 daha alsam aynısından çok etki eder mi? Araştırmalarım sonucunda AMD Dual channel RAM olunca bayağı performansı arttırıyor diyorlardı sizce nasıl olur?
Merhaba. AMD Ryzen 3 2200G kullanıyorum. Şu anlık 8 GB 3200MHz RAM var bir 8 daha alsam aynısından çok etki eder mi? Araştırmalarım sonucunda AMD Dual channel RAM olunca bayağı performansı arttırıyor diyorlardı sizce nasıl olur?
Normal ekran kartlarının kendi belleği var. APU ise sistem belleğinden kullanıyor. Windows ve standart uygulamaların yarısını kullandığını düşünsek geriye 4GB ram kalıyor grafik birimi ve oyun için. Tabikide büyük etkisi olacaktır kısaca.
İki adet RAM modülü kullanmak, işlemcinin bellek erişim hızını tek modüle göre yaklaşık %10-20 oranında artırabilir ancak sistemin diğer bileşenlerine bağlı olarak performans artışı farklılık gösterebilir.
İşlemci RAM arasındaki yoğun veri trafiğini ikiye bölmüş oluyorsunuz basitçe bir modül entegre grafiğe diğer bellek de işlemciye gibi düşünebilirsiniz.
%90'dan fazla performans artışı yaşarsın. Zaten APU alırken tek modül 8 alanlar üzülüyor, bu durumu anlattığımız 35 FPS aldıkları oyunda 65-70FPS'ler görüyorlar.
Çok sağolun bende FPS artışı yaşayacağımı biliyorum ama sizlere de danışmak istedim. RAMlere OC yapmak istesem ne kadar yapabilirim acaba ramlerim bunlar.
Çok sağ olun bende FPS artışı yaşayacağımı biliyorum ama sizlere de danışmak istedim. RAM'lere OC yapmak istesem ne kadar yapabilirim acaba ramlerim bunlar.