AMD APU Tuning Utility ile nasıl Ryzen 5 5600H'ın voltajı düşürülür?

Makaleler
9
Yer
Bağcılar
Daha fazla  
Meslek
Türkçe öğretmenliği öğrencisi ve eski sistemler hastası :)
Techolay'da gördüm rehberini, programı indirmeye çalıştım. GitHub'dan falan kaldırılmış sanırsam, linkler bozuktu. Universal Tuning Utility gibi bir isme bürünmüş sanırsam yeni ismiyle ama sistem onu indirmeme izin vermiyordu. Buldum yine dolaşarak AMD APU Tuning Utility'i, indirdim.

1763756542662.png

"İmport into Custom"a tıkladım, bu sanırım kararlı ayarlar diye. Çoklu çekirdek performansında CPU-Z'nin bench kısmında yaklaşık 600 puanlık kırpılmaya karşılık sıcaklıkta düşüş oldu, frekanslar 4.0GHz yerine 3.5GHz'e çıkıyordu hepsinde. Şimdi bu yaptığım ayarı geri almak istiyorum.

1763756684556.png

Buradaki "delete preset"e tıkladım ama değişen bir şey olmadı. Bilgisayarı yeniden başlatana kadar bu konu onaylanacağı için henüz yeniden başlatmayı denemedim. Yeniden başlatma da işe yaramazsa önce sizden bunu nasıl sıfırlayacağımı ve ardından nasıl voltaj düşürebileceğimi öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Düzenleme: Yeniden başlatınca düzeldi fakat sıcaklıklar dediğim gibi 90'a çok rahat vuruyor, hatta 90'larda gezmeye başlıyor. Termalright Helios kullanacağım bir dahakine fakat yine de olabiliyorsa ekstra voltajdan da kurtulmak istiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı