7/24 açık kalmaya uygun olmayan parçalar bunlar, ucuz olması için kalitesinden kısılmışlar. Ben sizin yerinizde olsam 2. el Dell/HP workstationlarına bakardım.
Bu sistem üzerinden konuşacaksak, harici ekran kartına gerek yok. Yanlış hatırlamıyorsam 3000G'nin içinde dahili bir GPU var. SSD olursa çok iyi olur tabii ki.
Alman gereken diskler önemli, şu anki seçtiğin Purple'lar güvenlik kameraları için üretilmiş diskler. NAS diski tercih etmen iyi olacaktır lakin SMR teknolojisiyle üretilien diskleri tercih etmemen iyi olur. Ağır yazma işlerinde çuvallıyorlardı sanırım. Listesi burada:
Seagate listesi tam olmayabilir.
Bir diğer konu PSU ve UPS. 7/24 çalışmasını istiyorsan kaliteli bir PSU'nun yanına UPS de takmalısın ki elektrik gittiğinde veri kaybı olmasın ve bir süre daha gitsin. SSD'yi de Samsung'dan seçsen iyi olur, Technopat'ın testinde 1 yıl boyunca teste tabii tutulan diski görebilirsin. Özellikle bu gibi 7/24 çalışacak sistemlerde uzun ömürlü olması için Samsung tercih et.
Anakart'ın serin çalışması önemli, zaten iyi bir hava akışı sağlarsan ısınmaz çok. Daha yazacak çok şey var lakin ben bu konularda acayip usta birisi değilim, sana söyleyeceğim tek şey elektrik faturalarını da düşün.