AMD Athlon 3000G İş için 7/24 çalışacak bilgisayar

Bütçe
3500

Lenguen

Femtopat
Merhaba iş yeri için nas sistemi düşünmüştüm ama ona 1K verceğime 3 kya kadar yeni bir bilgisayar almayı düşündüm kasa olarak Corsair Carbide 400R Mid-Tower'ı buldum hard diski girişinin çok olması işime gelir bilgisayar 7/24 açık kalacak ve sürekli belli programlar çalışacak muhasebe programları vs başka disklerede diğer 4 bilgisyarın yedeğini almayı düşünüyorum programlar sayesinde önerileriniz nedir nasıl bir HDD almalı işlemci ne olmalı SSD olmalı mı ekran kartı olmak zorunda mı yardımcı olursanız sevinirim aklımdaki sistem;

AMD Athlon 3000G
Gigabyte A320M-S2H
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz
Corsair Carbide 400R Kasa
Xigmatek EN42654 650W PSU
SanDisk SSD 240GB
WD Purple 2TB+1 TB+1TB

Son düzenleme:
7/24 açık kalmaya uygun olmayan parçalar bunlar, ucuz olması için kalitesinden kısılmışlar. Ben sizin yerinizde olsam 2. el Dell/HP workstationlarına bakardım.
Bu sistem üzerinden konuşacaksak, harici ekran kartına gerek yok. Yanlış hatırlamıyorsam 3000G'nin içinde dahili bir GPU var. SSD olursa çok iyi olur tabii ki.
Alman gereken diskler önemli, şu anki seçtiğin Purple'lar güvenlik kameraları için üretilmiş diskler. NAS diski tercih etmen iyi olacaktır lakin SMR teknolojisiyle üretilien diskleri tercih etmemen iyi olur. Ağır yazma işlerinde çuvallıyorlardı sanırım. Listesi burada:
Ek Açıklama 2020-07-06 163349.png
Ek Açıklama 2020-07-06 163504.png

Seagate listesi tam olmayabilir.
Bir diğer konu PSU ve UPS. 7/24 çalışmasını istiyorsan kaliteli bir PSU'nun yanına UPS de takmalısın ki elektrik gittiğinde veri kaybı olmasın ve bir süre daha gitsin. SSD'yi de Samsung'dan seçsen iyi olur, Technopat'ın testinde 1 yıl boyunca teste tabii tutulan diski görebilirsin. Özellikle bu gibi 7/24 çalışacak sistemlerde uzun ömürlü olması için Samsung tercih et.
Anakart'ın serin çalışması önemli, zaten iyi bir hava akışı sağlarsan ısınmaz çok. Daha yazacak çok şey var lakin ben bu konularda acayip usta birisi değilim, sana söyleyeceğim tek şey elektrik faturalarını da düşün.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı