Herkese merhabalar arkadaşlar. Elimdeki bilgisayarda AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.00 Ghz işlemci takılı. Fanı AMD nin kendi fanı var. Fotoğrafını alta koyacağım. İşlemci DOTA da 102 dereceleri görüyor. (bu sıcaklık değeri bu işlemci için anormal değil mi?) Elimde ki tek bilgisayar olduğu içinde yakmak istemiyorum. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Para biriktiriyorum. Birde mezun olunca işim hazır olduğu için hemen bir bilgisayar alacağım toplama. Büyük ihtimalle yaz başında olacak bu. Ama tabi ki o zamana kadar vize finaller arası vakit geçirmek lazım. O yüzden şuan için bu işlemciyi serin tutmam lazım. Bunun için çok kaliteli olmasa da bu işlemci için yeterli bir fan söyleyebilir misiniz? Tahmini 50-60 lira gibi bir şey verebilirim.
Birde Mine Craft oynuyorum arkadaşlar. Mine Craft bildiğim kadarıyla işlemci ve rami yoruyor yani yoğun olarak kullanıyor. Onu oynarken de işlemci kullanımı %100 oluyor ve yine sıcaklıklar 100 derecelere çıkıyor takılmalar başlıyor tabiki. Ama bu sıcaklık sabit olmuyor. Yani oyunda çıktıktan sonra anında 60 dereceye kadar düşüyor ve boştayken de 54-65 arası gidip geliyor. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.
Linkler için teşekkürler. Bunların içerisinden galiba en uygunu cooler master blizzard gözüküyor. Peki bu soğutucu ile termal macunu da yeniledikten sonra Dota'yı sağlıklı bir şekilde oynayabilir miyim. Yani kaç derece fark edecektir sizce ?
Soru sorup birde üzerine ceza vererek ceza mı çekilmez hale getirdiğiniz için teşekkür ederim güzel yöntem. Sorunuz gelecek olursak bu sistem de Sapphire HD 6670 ekran kartı takılı.
Öncelikle bende o işlemcinin 4200+ sürümü mevcut. 65nm yapıya sahip oldukları için ısınması gayet normal. RevoLand'ın verdiği linklerden hangisi uygun ise onu alabilirsin.
Öncelikle bende o işlemcinin 4200+ sürümü mevcut. 65nm yapıya sahip oldukları için ısınması gayet normal. RevoLand'ın verdiği linklerden hangisi uygun ise onu alabilirsin.
Mesela bendeki stok soğutucuyla Yükte 90 dereceyi gördüm. Ama zaten boşta 45-50 derecelerde gezen bir işlemci için çokta fazla değil. Zaten fanlar 2500 devir anca atıyor.. Yani 3800+'nın ısınmasına takma kafayı. Hatta o küçük ucuz soğutucularla bile OC yapabilirsin. Ben Stok soğutucu ile OC yapacaktım fakat anakart işlemci FSB'sini Max. 21 veriyor. Zaten 21'de de 2.2 Stok hızında çalışıyor Ama benim işlemciyi 5GHz'e aşırtanlarda var. Babamın büroda 3800+ ve 4000+ var. Onları ise çok güzel OC yapabiliyorum