AMD Athlon 64 X2 5000+ ile Xigmatek apache EP-CD903 Sıcaklık Değerlerim İyi Mi?

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bu gün stok fandan kurtuldum diye sevinirken iyi mi ettim kötümü emin olamadım.
Aldığım ürün; Xigmatek Apache ep-cd903 Xigmatek Apache İntel Lga1156 & Amd 754/939/Am2/Am2+/Am3 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Stok fanla ısı değerleri;

Xigmatek Apache ep-cd903

Buda BIOS ayarlarım

Aldığım parça mı kötü? Yoksa bios ayarlarım mı sıkıntı? Bir türlü anlamadım. Bakın sorunum açık ve net.
  1. Bios ayarlarım normal mi? CPU fan hızını en sona çekebiliyor muyum?
  2. Aldığım ürün mü kötü?

Stok fanda aynı değerdeydi neredeyse?

@SypeR @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın fanın stok fandan pek fazla farkı yok. Ama belki termal macunu düzgün uygulayamamış olabilirsin.

Aldığın soğutucu pek de işe yarar cinsten değil.
Düşük sıcaklık değerlerinde pek fark yaratmaması doğaldır. Yük altında 5-10 derece fark yaratsa öp başına koy derim.

Termal macunu ne kadar koyduğunu bilemeyiz ancak yeterli olduğu kadarından fazlası her zaman zarardır. Olabildiğince ince bir katman olmalı.
Termal macunu yenileyince sıcaklıklarda pek fark olmaz yinede.

Siz yük altında kaç dereceye çıkıyor ona bakın derim. 65'i geçmese bari ?

Yük altında en fazla 60. Benim bios ayarlarındakiler nedir bilgi verir misiniz?

En yüksek işlemci sıcaklığını 45 yaparsan anakarta soğutucuyu sürekli full hız çalıştıracaktır.

En yüksek işlemci sıcaklığını 45 yaparsan anakarta soğutucuyu sürekli full hız çalıştıracaktır.
46 olarak ayarladım bunun sakıncası var mı? Yeni soğutucu yada diğerleri için ayrıca 2 tane egzoz fan ekledim.

46 olarak ayarladım bunun sakıncası var mı? Yeni soğutucu yada diğerleri için ayrıca 2 tane egzoz fan ekledim.
Hocam 46 derecede maksimum fan devri istiyorsunuz, bu çok gerekli değil. Maksimum fan devrini 70-75'ler de vermeli ki fan sesi duymayasınız. Yoksa ciddi bir ses yapabilir. Size bu konuyu anlatmak için foruma kayıt oldum, umarım fan hala sizdedir. Birde ayarlarda Silent vs. gibi bir şey varsa onu seçmelisiniz. Ama bu fan yine de çok iyi bir fan değil.

Termal macunu fazla sürmüş olsan bile basınç saga sola dagılır fazla sürmek ısıyı arttırmaz. Ek olarak aldıgınız sogutucu gerek bakımından kule tipi değil. Bu yüzden bu fiyatta alınan sogutuculardan stok fan performansı beklenmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…