AMD Athlon 64x2 anakart uyumu

Yasef

Centipat
Oncelikle selamlar 2008 yilinda dogum gununde bana toplama bilgisayar hediye edilmisti. Su zamana kadar sorunsuz calisiyordu ki simdi de sorunsuz calisiyor fakat son donemlerde CPU sorunu yasamaya basladim ve bunu LOL oynarken fark ettim. İslemcim AMD Athlon 64x2 dua lcore 5200+2.70GHz (cok eski biliyorum:) ) ben de artik yeni islemci zamani geldi dedim fakat anakartimda bayağı eski oldugu icin fazla masraf yapmadan bunun bir ust modeli islemci almaya karar verdim fakat 1 seyi gozden cikardim CPU'yla anakart uyumunu. Her neyse yeni islemci AMD athlan 64x2 dualcore 6400+ 3.20GHz eve geldigimde kendi anakart modelimin supportladigi CPU'lara baktim fakat 6400+ islemcisini supportlamiyordu(anakart modeli M2N-CV DVI ASUS) fakat ben gittim soket turu ayni diye islemciyi bilgisayara taktim ve sorunsuz sekilde ekrana goruntu falan geldi. Her sey yolundaydi ama programlara ve oyuna girdigimde CPU 100% takildi kaldi. Bu yuzden eski islemciye gectim. Bu olayla ilgili yardimci olur musunuz bana? BIOS surucum guncel bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı