Merhaba. Bende çok düşük seviye bir işlemci var. Belki overclock ile güzel bir performans artar dedim. Bu arada işlemci AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor. Neyse, ilk başta açtım BIOS menüsünü overclock profile yardımı ile önce %5 sonra %8 overclock yaptım. İşlemci gayet iyiydi. Isı sorunu stok fan kullanmama rağmen en fazla 50 dereceydi. En sonunda açtım BIOS menüsünü ve kendim overclock yaptım. 200 olan değeri birden 350'ye çıkardım. İtiraf edeyim biraz aptallık yaptım. Neyse, sonra uygular uygulamaz bilgisayarın ekranı karardı ve görüntü gelmedi. Kapama tuşuna bastım ve kapandı. Ardından yeniden açtım ve sadece fan sesi. Ardından kapatma düğmesine bastım hiçbir şey değişmedi. En sonunda fişini çektim. Sonra açtım ve siyah bir ekranda beyaz yazılar vardı. 'Overclock failed!' yazıyordu ve İngilizce olarak BIOS'u sıfırlamak için F2'ye basın. Sonra bastım F2'ye. Bilgisyar açıldı. Ardından Movie Maker ile bir video hazırlayayım dedim program kendini kapattı. Ardından son zamanlarda performans çok düşük. Bu sefer düzgün bir overclock ile 3 GHZ den 3.242 GHZ'ye sabit olarak çıkardım. Ancak arada bir bilgisayar kafayı sıyırıyor. Arada bir ekrandaki görüntü yamuluyor ve bilgisayar reset atıyor. Bu sitede dolanırken biraz önce oldu. Bu arada onboard ekran kartı kullanıyorum. Neyse acaba o overclock sonrası işlemci çok fazla hasar mı gördü? Ondan mı performans kötü? Bu arada 50 dereceyi zar zor geçiyor bilgisayarın işlemcisi. Bunun çözümü var mı? Yoksa 2 senelik emektarı gömeyim mi?