AMD Athlon II x2 250 O.C Sonrası Görüntü Yamulması ve Reset Sorunu

Remous

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Bende çok düşük seviye bir işlemci var. Belki overclock ile güzel bir performans artar dedim. Bu arada işlemci AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor. Neyse, ilk başta açtım BIOS menüsünü overclock profile yardımı ile önce %5 sonra %8 overclock yaptım. İşlemci gayet iyiydi. Isı sorunu stok fan kullanmama rağmen en fazla 50 dereceydi. En sonunda açtım BIOS menüsünü ve kendim overclock yaptım. 200 olan değeri birden 350'ye çıkardım. İtiraf edeyim biraz aptallık yaptım. Neyse, sonra uygular uygulamaz bilgisayarın ekranı karardı ve görüntü gelmedi. Kapama tuşuna bastım ve kapandı. Ardından yeniden açtım ve sadece fan sesi. Ardından kapatma düğmesine bastım hiçbir şey değişmedi. En sonunda fişini çektim. Sonra açtım ve siyah bir ekranda beyaz yazılar vardı. 'Overclock failed!' yazıyordu ve İngilizce olarak BIOS'u sıfırlamak için F2'ye basın. Sonra bastım F2'ye. Bilgisyar açıldı. Ardından Movie Maker ile bir video hazırlayayım dedim program kendini kapattı. Ardından son zamanlarda performans çok düşük. Bu sefer düzgün bir overclock ile 3 GHZ den 3.242 GHZ'ye sabit olarak çıkardım. Ancak arada bir bilgisayar kafayı sıyırıyor. Arada bir ekrandaki görüntü yamuluyor ve bilgisayar reset atıyor. Bu sitede dolanırken biraz önce oldu. Bu arada onboard ekran kartı kullanıyorum. Neyse acaba o overclock sonrası işlemci çok fazla hasar mı gördü? Ondan mı performans kötü? Bu arada 50 dereceyi zar zor geçiyor bilgisayarın işlemcisi. Bunun çözümü var mı? Yoksa 2 senelik emektarı gömeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birincisi herkese söylediğimiz gibi eski nesil sistemlere hız aşırtma denemelerinde bulunulmamalıdır.
Yaptığın frekans artışı işlemciye bir zarar vermiş olabileceğini sanmıyorum, başka bir nedenden kaynaklanıyor olmalı.

Athlon X2 devrinden kalma stok soğutuculu bir işlemci yük altında nasıl 50 dereceyi geçmiyor anlayamadım.
Hangi program ile kontrol ediyorsun sıcaklık değerlerini? AIDA64 Extreme Edition deneme sürümü kullan ve 15 dakikalık Stability test yap, görüntü olarak bana aktar buradan.

Kusura bakmayın cevap veremedim. AIDA64 ile test yapıyorum şu anda garip bir şekilde 50 derece. Kasanın içinde harici fan yok ama stok fan 2400 RPM değerinde dönüyor. Şimdi 51 derece olmuş. Bu ara da fazla overclock yapmadım. Sadece 3000 MHZ den 3240 MHZ hızına çıkardım. Bu ara da biraz önce youtube de geziniyordum gene reset yaptı. Hep sistem toplama videolarında reset atıyor. Bu iş de bir şey var ama. Sanki bilgisayar hissediyor da reset atıyor.
Bu arada fotoğraf da atayım. Bu ara da ısı sorunu olmadığı kesin. Fan hızını BIOS dan turbo olarak ayarladım ve fan 2400 RPM hızında. Sistem ferah da çalışıyor. Bu işte bir sorun var ama ne acaba?
@BilgisayarKurdu

Bu arada 20 dakika test yaptım ve en fazla 53 derece ile testi sonuçlandırdım. Stability testi geçti kısacası. Ama arada bir reset atıyor sorunu anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…