Şu an kullandığım işlemci AMD Athlon II X2 260 ve ekran kartım ile %100 oranında darboğaza giriyor. Oyunlarda yetersiz kalıyor. İşlemcimi anakart değiştirmeden değiştirmek istiyorum. 150 TL AMD Phenom II X4 965 buldum. Bu işlemci beni şu anki işlemcime oranla mutlu eder mi? Daha önce kullanan, bilen var mıdır? Darboğaz hesaplama sitelerinden baktığıma göre darboğaz yaşanmıyor. Bu 2 işlemci de çok eski nesil biliyorum ancak şu anlık bunu alabiliyorum ve zaten anakart da değiştiremiyorum. Ya AMD Phenom II X6 1055T ya da üstü bir işlemci alacaktım ancak şu an satmıyorlar. Ya da +300 fiyat biçiyorlar. Şu an 150 TL ile AMD Phenom II X4 965 beni bir tık olsa rahatlatır mı? FPS konusunda katkısı olur mu? Bu 2 çekirdekli işlemci derdinden kurtarır mı? Şimdiden teşekkürler.
Hocam LoL, Valorant, CsGo gibi oyunlarda test ettim. Cpu %100, Gpu % 40-50'lerde dolaşıyor. Bu işlemcimin yetersiz gelmesinden kaynaklı değil midir? Birde oyunda çok fazla fps droplar yiyorum işlemci %100 değerini görünce takılmalar oluyor ve çok sinir bozuyor. Bu işlemciye geçer isem bu dropları azaltıp, işlemci %30-40 gpu %100 değerlerini görebilir miyim?
İnce hesap da ise 940 soket deniyor ve benim anakartımın işlemci tarafında 941 soket yazıyor herhangi bir uyumsuzluk vs. olur mu işlemcimin uyumlu olup olamdığını öğrenmek için sitesinde ki işlemci desteği bilgileri yeterli midir?