AMD Athlon II X4 620 sistem için Ubuntu vs Windows 10

goktug.59

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 - RTX 4050 / 24GB RAM / i5 12450HX
Arkadaşımın eski bilgisayarı var. Windows 10 ile Ubuntu arasında kaldık. Hangisini kurmalıyız?

• ASUS M3A78-CM Anakart.
  • 8 GB DDR2 RAM.
  • AMD Athlon II X4 620 İşlemci.
  • Goodram 256 GB SSD.
  • HD 4350 Ekran Kartı.

Windows 10 kurabilirsiniz SSD olduğu için çok problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Ancak mutlak bir hız derdiniz var ise başka Linux distroları deneyebilirsiniz.
Windows 10 AtlasOS olarak kurulum yapmıştık 4GB RAM varken hiç bir performans sorunu çıkartmadı. Bugün 8GB taktık daha akıcı oldu. Önceden Linux deneyimimiz olduğu için kendisine çekiyor bir süre sonra. O yüzden Windows ve Linux arasında kaldık. Teşekkür ederiz.

Bence dualboot kurun. Windows 10 LTSC + Debian (burada Linux Mint derdim ama bence sizin için Debian daha iyi olur).

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın eski bilgisayarı var. Windows 10 ile Ubuntu arasında kaldık. Hangisini kurmalıyız?

• ASUS M3A78-CM Anakart.
  • 8 GB DDR2 RAM.
  • AMD Athlon II X4 620 İşlemci.
  • Goodram 256 GB SSD.
  • HD 4350 Ekran Kartı.
Debian iyi geder ama çok sadedir. Linux deneyimi yoksa Lubuntu deneyebilir.
Hem Windows 10'na destek 2025 de sona erecek.

Ubuntu, Linux Mint, ZorinOS gibi dağıtımlar denenebilir. Veya iki tarafta da işim olur derseniz SSD'inizi 120GB bölüp Windows 10 + Ubuntu veya diğer dağıtımlar kullanabilirsiniz.

Bir önceki yazımı düzenleyemediğim için yeni bir yazı yazıyorum. Bilgisayar çok eski; istediğin kadar dünyanın en hızlı SSD’sini tak, Windows 10’da yine de acı çekecektir. Tek çaren linux kullanmak. AntiX bende sorun çıkardı ama mutlaka dene çok hızlı. AntiX sorun çıkartırsa Debian veya kullanımı kolay olan Lubuntu'yu deneyebilirsin.

Windows 10'un LTSC dağıtımları çok iyi ve hızlı olacaktır. Windows 10 LTSC 2021 kullanabilirsin bu sistemde sorun çıkarmaz, 8 yılda desteği var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı