Amd Athlon X2 240 işlemciyi upgrade

cato16

Hectopat
Herkese merhabalar. İlk olarak sistemimi yazayım:

• Amd Athlon 2 x2 240 işlemci
  • Gigabyte ga-ma770 anakart
  • 4 gb 1066 mhz hi-level ram
  • Sapphire hd7770 ekran kartı
  • 160+500 gb samsung hard disk
  • 17" monitör
  • 550 Watt High Power güç kaynağı

Bu kadar bilgi yeterli sanırım. Şimdi ben 23" full hd samsung monitör alacağım. Geriye de bir miktar param kalıyor. Bu paraya da işlemci alayım dedim, mevcut anakartımda kullanmak için. Alacağım işlemci: Amd phenom 2 x4 965 olacak. Fakat sonra düşündüm, acaba ekran kartına yüklenip (alırsam 7850 olacak) işlemciyi sonra mı alsam? Çünkü bu üç ürünü aynı anda almam mümkün değil, monitörü ise kesinlikle alacağım zaten. Şimdi işlemci alsam, ekran kartını bir sene sonra değiştirebilirim. Tam tersi olursa durum yine aynı. Ekran kartı alsam full hd çözünürlükte mevcut işlemci ile darboğaz yapacaktır elbette. Ama boyutu ne kadar olacak? İdare edebilir miyim? Kafam gerçekten çok karıştı, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Aynen, bu bütçe ve anakarta o işlemci gider. Kötü bir işlemci değil, FX serisi alt seviye işlemcilerini performans açısından geride bırakıyor mesela FX4100'ü. Tabi mimari olarak FX serisi daha önde.
Yinede gayet iyi bir işlemci.

Bunun dışında stok durumuna bir göz attım da pek iç açıcı değil, nereden almayı planlıyorsun ? Zamanında ben de araştırmıştım ancak pek bir sonuç elde edememiş, FX 4100 almıştım.
Senin anakartın AM2 soket olduğu için mecburen X4 965 alacaksın.

Aynen, bu bütçe ve anakarta o işlemci gider. Kötü bir işlemci değil, FX serisi alt seviye işlemcilerini performans açısından geride bırakıyor mesela FX4100'ü. Tabi mimari olarak FX serisi daha önde.
Yinede gayet iyi bir işlemci.

Bunun dışında stok durumuna bir göz attım da pek iç açıcı değil, nereden almayı planlıyorsun ? Zamanında ben de araştırmıştım ancak pek bir sonuç elde edememiş, FX 4100 almıştım.
Senin anakartın AM2 soket olduğu için mecburen X4 965 alacaksın.

Merhaba. İlk önce cevabınız için teşekkür ederim. Evet, mecburen bu işlemciyi almak zorundayım. AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 , Fiyat: 224 TL Novabilgisayar'da stok gözüküyor. Burdan almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı