AMD Athlon x4 740 ile MSİ R9 280 darboğaz yapar mı ?

Pro54

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.AMD Athlon(tm) x4 740 Quad Core Processor 3.20 Ghz işlemcim var arkadaşlar. MSİ R9 280 ekran kartını almak istiyorum darboğaz sorunu olur mu ? Eğer olursa bu işlemcide darboğaz yapmayacak ama oyunları da yüksek ayarda oynatacak ekran kartı tavsiye eder misiniz?

Yardımcı olacak yokmu arkadaşlar ?

@Azz bilgin varsa yardımcı olabilirmisin ?

Yapmaz diye tahmin ediyorum. Yapsada performansa gözle görülür etkisi olmaz.

Evet darbogaz olacaktır. X4 860K için üst sınır R9 270X. Sizin işlemciniz daha düşük.
Peki ne kadarlık bir dar boğaz söz konusu gözle görülürmü yoksa düşük miktardamı ?

Çok yüksek ise biraz daha alt model bir ekran kartına yöneleyim.

FPS düşüşü çok yaşarmıyım ? Eğer fark edilmeyecek kadar bir darboğazsa sorun değil ama aşırı etki olursa vazgeçeceğim almaktan.

@Recep Baltaş sizinde bir fikrinizi alabilir miyim ? Bu işlemcinin dar boğaz yapmayacağı ama oyunlarda yüksek ayarda açacağı bir kart var mı ?

FPS düşüşü çok yaşarmıyım ? Eğer fark edilmeyecek kadar bir darboğazsa sorun değil ama aşırı etki olursa vazgeçeceğim almaktan.

Dostum darboğaz dediğimiz olay ekran kartını yerin dibine sokacak kadar kötü bir şey değil. İşlemci ekran kartının hızına yetişemediği durumlarda olur darboğaz. Performans düşüşü yaşanabiliyor tabiki ama işlemcin 4 çekirdek 3.20 ghz çokta kötü sayılmayacak bir işlemci.

Yani basitçe şöyle düşün. Bir araba düşün o ekran kartı olsun. Arkasındada onu takip eden başka bir araba (bu da işlemci.).Ekran kartı olan araba ne kadar hızlıysa arkasındaki de onu kendini zorlayarak takip eder. Öndeki araba ne kadar hızlı olursa aynı sürede o kadar fazla yol katederler.

Tamam haklısınız da para veriyorum ve ben sürekli FPS düşüşü yaşayacaksam verdiğim paranın anlamı kalmaz öyle değil mi ? Merak ettiğim darboğaz yapsa bile çok etkisi olur mu bezdirir mi ?

Alacağın performans şu anlatılan gibi olur. Videoyu bir izlemeni öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…