AMD Athlon X4 840 nasıl OC yapılır?

Ahmet EfeNdi

Hectopat
Daha fazla  
İnternette okuduğumda Athlon X4 840'ın 3.1 GHz'den 3.8 GHz'e kadar boostlanabildiğini gördüm. K ibaresi olmayınca "bu nasıl boostlanır ki?" dedim ve burada size soruyorum. Aranızda bilen varsa yanıtlarsa sevinirim.

Bende senible ayni durumdayim. [emoji4] Islemciyi turbo surekli acik kullanmak istiyorsun galiba. Ben Overdrive ile yapamadim. Yaptigim degisiklikleri hemen geri atiyordu. BIOS tan bi kac degisiklikle olayi cözdüm. Overdrive ise sadece voltaj artirmak icin kullandim. Voltaj artirmadan deneyince mavi ekran verdi.
Yapacaklariniz su sekilde:
1.Bios advanced ayarlarinda HPET diye bi ayar var onu kapatin.(Tam olarak hangi sekmede onu hatirlayamadim)
2.OC kismina gelip AMD turbo core kismino auto dan enabled cevirin.
3.spread spectrum ve setup software p-state limit bu ikisini disabled yapin.
4. En altta CPU Features var. Oraya girin. AMD cool n quiet,SVM mode,Core c6 state 3unude disabled yapin.Power Policy Mode ise Performance olsun.
5.Bilgisayari acip Overdrive i acin. Saat ayarlari kisminda Turbo core control sekmesinden turbo core u kapatin. Ardindan voltaji 1.35V olarak ayarlayin ve bilgisayarinizi yeniden baslatin.

Bunlar sonucunda islemci hizinizin 3.7 Ghz civarlarinda oldugunu goruceksiniz. Bu islemler bir nevi overclock gibi olucak. [emoji4]
(Bu ayarlar msi anakart icin gecerlidir.)

İşlemcinizin çarpan kilidi kapalı bu yüzden Overdrive gibi programlar ile O.C yapamazsınız.

İşlemcinizin çarpan kilidi kapalı bu yüzden Overdrive gibi programlar ile O.C yapamazsınız.
Arkadasin kastettigi tam olarak OC sayilmaz aslinda. O islemci turbo boost ile 3.8ghz ye kadar cikabiliyor. Biz stabil 3.7-3.8 civari surekli calistirmak istiyoruz.Yani turbo surekli acik sekilde. Onu anlatmaya calistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…