Bende de 850 watt PSU var. Yandım ben o zaman. PSU, kasa güç istedikçe şebekeden güç çeker. "500 watt bir PSU'm var. O zaman bu PSU her zaman 500 watt güç çeker." Gibi bir durum yok.
Senin kasanın çekeceği max. yük, 200-250 watt falan olacaktır tam yük altında. Günlük kullanımda ortalama 110 watt falan çekecektir.
@JaroxJamaica Hocam 100 TL büyük bir miktar değil ama nasıl soylesem konularda falan genellikle GTX750 Ti öneriliyor. Yanlış anlamayın kararlarınıza saygı duyarım.
@JaroxJamaica Hocam bilgisizliğimden bir soru soracağım. 350W daha az elektrik tüketiyor ve GTX750 Ti az Watt harcıyor. 500W alsam elektrik fiyati fark edilebilecek kadar çok gelir mi? Günde 7 - 10 saat PC oynarım ve PC açık kalır.
Hayır gelmez. Bilgisayar bileşenleri güç tüketimini ihtiyacı kadar alır güç kaynağından.
Örnek: Athlon X4 860K bir işlemci'nin belirtilen güç tüketimi 95w. Siz bu işlemciye OC yaparsanız varsayılan güç tüketimi artar. Çünkü işlemciyi zorlayıcı bir işlem yaptığınız için işlemcinin güç gereksinimi artar ve bunu güç kaynağından karşılar.
Elbette alabilirsin. GTX 750TI'yı ben de tavsiye ederim. R7 360 daha yeni çıktı ve incelemeleri yapılmadı. Emin ol, incelemeleri yapıldığı zaman onu önerecekler. Topladığın sistem son derece güzel ama o PSU 350 watt. 12V üzerinden 350 watt verdiğini de hiç sanmıyorum. Güç yetse bile ucu ucuna yetme riski var ve hiçbir PSU uzun süre aynı performansı vermez. Bu yüzden güçlü bir PSU almanı tavsiye ederim.
Bu işlemci, FX 6300 ve A10 7850 ile toplam yükte ortlama aynı performansa sahip bir karttır. Çekirdek başına performansta ise FX 6300'den daha güçlüdür. Darboğaz söz konusu bile değil.
@ᵇaͤnͨdͬcͤrͣeͭaͥtͮeͤ Sistemi topladınız mı? Topladıysanız oynadığınız oyunların ekran görüntüsünü aktara bilirmisiniz? FPS'yi de göstere bilirseniz daha iyi yardımcı olmuş olursunuz.
@JaroxJamaica Hocam kusura bakma geç cevap veriyorum ama aklıma bir şey takıldı. Dediğiniz gibi R7 360 alacağım ama R7 265 nasıldır? Ve bu 2 karta 500W yeterli olurmu?