AMD Athlon x4 860k ve GTX 770 Darboğaz

Raplikasyon

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci: AMD Athlon X4 860K
Anakart: MSU A88X-G41 PC Mate V2 (MS-7793) (P0)
RAM: 8GB 2133MHz
Ekran Kartı: Evga GTX770 SuperClock ACX GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12

Sistemim bu şekilde ve bir önceki ekran kartımı iade etme nedenim de buydu. (GTX 1050.) Sistemde yapılabilecek her şeyi denememe rağmen FPS sorunum var. Oynadığım 2 oyun LoL, oyun başı 300 sonradan 100'lere kadar düşüyor. Keza CS:GO'da da aynı sorun var. 300 olan FPS 100'e kadar düşüyor. Ekranım VGA olduğu için dönüştürücü var. DVI to VGA bir arkadaş bana sorunun dönüştürücü olduğunu ve HDMI to VGA almam gerektiğini söyledi ama ekrana görüntü geliyor onda sorun yok.

Dar boğaz oluyordur. Ondan FPS düşüyordur.

MSI Afterburner programını kurup işlemci ve GPU kullanımlarını gözlemlemenizi tavsiye ediyorum. İşlemci %100 kullanılıyorken GPU %70 civarında kullanılıyorsa bu işlemci darboğazı olduğu anlamına gelir. 144 Hz monitörünüz var zannediyorum ki 300 FPS'den 100 FPS'ye düşüşün önem arz ettiği kanısındasınız. Monitörünüzün tazeleme oranının üzerinde bir sayıda çizilen bütün kareler sisteminizi gereksiz yere yorar. Bu sebeple Vsync özelliğini GeForce Experience üzerinden açarsanız bu sorunla karşılaşmazsınız. Sistem bileşenleri sürekli olarak %100 ile çalıştığında ısınarak frekans düşürür. Bu ekran kartında da böyledir, işlemcide de. Vsync'i açtığınızda sisteminiz yorulmadan sürekli olarak monitörünüzün gösterebildiği maksimum sayıda FPS'yi size verecektir.

Cs'go oynuyorum ve Afterburner ile test ettim hiçbir zaman %100 kullanım yok.
Ekran kartı Max. %60 kullanımı İşlemci Max. %80 kullanımı Ram ise Max. 3.5Gb kullanımı vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…