AMD Athlon X4 860K ve RX 460 Sistem Toplama

Taygun Sivri

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar saat itibariyle dün bütçemin yettiği kadarıyla bir sistem sipariş ettim. Sistemin özelliklerini bıraksam sorularıma cevap verir misiniz?

-AMD Athlon II X4 860K Kaveri 3.7 GHz Soket FM2 + 95 W İşlemci
-MSI A68HM-E33 V2 Amd A68H 2133 Mhz(OC) DDR3 Soket FM2+ mATX Anakart
-WD Blue 1TB 7200 RPM Sata 3.0 64 Mb 3,5 "Sabit Disk
-Hi-Level 8GB(2x4GB) 1333MHz DDR3 Soğutuculu RAM
-TX K3S 400W 1xUSB 3.0 , 2xUSB 2.0 ATX Bilgisayar Kasası
-MSI Amd Radeon RX 460 2GB OC 128Bit GDRR5 (DX12) PCI-E3.0 Ekran Kartı

Arkadaşlar oynamak istediğim belli başlı oyunlar var. Bunlar;
-H1Z1 King Of The Kills
-League Of Legends
-Counter Strike Global-Offensive
-GTA V
-The Forest

Bu sistemle birlikte yazmış olduğum oyunlarda alabileceğim ortalama FPS değerleri hakkında yardıma ihiyacım var. Monitörüm 1280x1024, aklımdaki soru, hangi ayarlarda, kaç FPS?
Darboğaz olur mu? Hangi grafik ayarlarında kullanabilirim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim. Aynı zamanda böyle bir platform olduğu için Technopat ekibine de sevgiler, saygılar.

Darboğaz olmaz 1080P'de. O çözünürlük içinde bu kart fazla güçlü kalır. Monitör değiştirmen yararına olur. RX 460, 1080P giriş seviyesine hitap eden bir karttır.

Elime bütçe geçtiği an monitör değiştirmeyi düşünüyorum dostum.Değerli yorumun için teşekkür ederim.Peki oyunlar hakkında ve şuanki monitörüm hakkında bana neler söyleyebilirsin?
Bir sorum daha var.1080p monitörde alabileceğim fps/performans ile elimde bulunan monitörde alabileceğim performans ne yönde olur?
Fps artışı ya da düşüşü yaşar mıyım?
Yazdığım oyunlarda bu monitör değerlerinde kaç FPS ve hangi ayarlarda oynayabilirim?

Şimdiden vereceğinizi umduğum cevaplar için teşekkür ederim.

@Taygun Sivri Kardeşim o kartı alıcaksan şu konuma bi bakman faydalı olur.

Satılık - ASUS RX460 2G
Faydalı bilgin için teşekkür ederim kardeşim ancak ben siparişi 411 TL üzerinden verdim bile kargolanmasını bekliyorum.Yine de teşekkür ederim.
Yukarıda yazdıklarım için yoruma ihtiyacım var.Bu konularda ilgiliysen bana yardımcı olabilir misin?
Tekrardan teşekkür ediyorum.

Bu arada arkadaşlarıma soracağım. İhtiyacı olan varsa sana yönlendiririm.

İşlemci i3 6100 olsaydı hem ddr4 sisteme geçerdin hemde güncel mimari olurdu. RX460 - i3 6100 resmen birbiri için yaratılmış. Genede hayırlı olsun dediğin çözünürlükte bu kart işini görür.

İşlemci i3 6100 olsaydı hem ddr4 sisteme geçerdin hemde güncel mimari olurdu. RX460 - i3 6100 resmen birbiri için yaratılmış. Genede hayırlı olsun dediğin çözünürlükte bu kart işini görür.
Yazdığım ayarları en üst seviyede ya da high,very high +50 fps oynayabilir miyim?
Ve bilgin varsa benim için en önemli oyun olan H1Z1 oyununda performansı nasıl olur rica etsem yardımcı olur musun?

Yazdığım ayarları en üst seviyede ya da high,very high +50 fps oynayabilir miyim?
Ve bilgin varsa benim için en önemli oyun olan H1Z1 oyununda performansı nasıl olur rica etsem yardımcı olur musun?
H1Z1 çok sıkıntılı bir oyun. Ne desem yalan olur. Pentium g4560 alman çok mantıklı olurdu.

Son düzenleme:
KabyLake Pentium sistem toplasan iyi olur.
Çok geç dostum siparişi toplu halde verdim.Yarın kasa ile power elime ulaşmış oluyor.
Senin oyunlar ile ilgili yorumların nedir acaba?
Yardımcı olur musun rica etsem?

H1Z1 çok sıkıntılı bir oyun. Ne desem yalan olur. Pentium g4560 alman çok mantıklı olurdu.
2 tane test videosu izledim 1 tanesi 1600x900 çözünürlük orta ayarlarda ortalama 60 fps diyordu.Diğeri ise aynı işlemci fakat gtx750 ekran kartıyla gayet akıcı ve rahat şekilde oynatıyordu.
Sizce korkmam gereken bir durum var mı bunda?
Bu arada GTX750 mi yoksa Rx460 mı daha fazla performans verir bilgilendirir misiniz?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı