AMD Athlon X4 880K ve GT 1030'a 300W PSU Yeter mi?

Nimbus 4K

Hectopat
Öncelikle merhaba, kötü olan bilgisayarımın ekran kartını değiştirdim şu anda anakart ve işlemcisini değiştirmek istiyorum ancak PSU'dan emin olamıyorum sistem özelliklerim:
  • İşlemci: İntel pentium G3250
  • Anakart: Casper kasanın içinde var olan hali hazırdaki anakart
  • RAM: Crucial DDR3 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: Gigabyte GT 1030 OC 2GB
  • HDD: WD Blue 7200 RPM 500GB
Yeni alacağım parçala; AMD Athlon X4 880K işlemci, ASUS A68HM-PLUS AMD A68 anakart, SSD ve +4 GB RAM sistemdeki halihazırdaki PSU ise Powerboost ATX Serisi 300W 2xSATA, 3xHDD, 12cm fanlı Fiyatı
300W PSU'nun bu sisteme yeteceğini hesapladım ancak PSU'nun kalitesinden emin değilim sizce yeterli gelecek midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
AM4 veya 1151 v2 bir sisteme geçin,hem güncel hem de mantıklı bir yatırım olur.

Öncelikle bütçem kısıtlı olduğu için böyle bir karar verdim çünkü elimde hali hazırda 4 GB ram'im olduğu için DDR4 sisteme geçmek istemedim ve baktığım kadarıyla 880k da gayet güzel performans veriyor zaten bu sistemin üzerine sistemi uzunca bi süre güncellemeyeceğim ve seneye üniversite'ye gidicem (İnşallah) 5 sene sonrada artık güzel bir sistem toplarım.

G 3250 işlemciden X4 880K işlemciye geçmeye değmez. 1150pin i3 ve i5 işlemcilere bakın.

Dediğim gibi o kadar bütçem yok ayrıca işlemcimi değiştirmemin asıl sebebi anakartım'ın veya işlemcim'in bozuk olduğunu düşünmem her oyunda yaşadığım ve çözemediğim kronik kaplamaların karakterle birlikte yüklenmesi sorunu var ve oyunlarda loadinglerin uzun sürmeye başladı özellikle cs:go'yu açarken kilitlenip kalıyor PC. Ayrıca bilgisayarım aşırı derecede yavaşladı PC'yi formatlıyorum 2 hafta sonra aynı duruma dönüyor.
Not: 880k ve g4560 benchmarkları çok yakın ?
neyse artık x4 880l almaktan vazgeçtim zaten g4560 alıcam konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…