Çözüldü AMD Athlon X4 950 yüksek CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

scriptedwedge

Hectopat
Yer
Ordu Fatsa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi işlemcim X4 950 boşta çoğu zaman %50 oranların üstünde çalışıyor. Oyunlarda MSI Afterburner'i çalıştırdığım zaman işlemci kullanımı %100,%99. Bakıyorum ekran kartıma (MSI GT 1030) %20 oranlarında seyrederken işlemci hep %100. Görev yöneticisinden bakındığımda bazen "sistem kesintileri" diye bir şeyin %100 kullandığını tespit ettim. Yani hep dalgalı. Bir bakıyorum %40 bir bakıyorum %7'ye düşüp %55'e fırlıyor. Yani bu güç dengesizliği mi yoksa darboğaz mı çözemedim.
Sistem:
AMD Athlon X4 950. (stok fan)
MSI GeForce GT 1030.
MSI A320M PRO-VD/S.
2x8 2400MHz HyperX Corsair RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam BIOS'a bir bakın genelde Core unlocker adı altında kapalı olan çekirdekleri aktif etme tarzı bir seçenek bulunur.
Core unlocker olabilir.
İnşallah vardır. BIOS'u biraz kurcalayın. Aklınıza yakılan yer olursa fotoğraf çekin yollayın bir bakalım.

Hocam BIOS'a bir bakın genelde Core unlocker adı altında kapalı olan çekirdekleri aktif etme tarzı bir seçenek bulunur.
Core unlocker olabilir.
İnşallah vardır. BIOS'u biraz kurcalayın. Aklınıza yakılan yer olursa fotoğraf çekin yollayın bir bakalım.

Çözüm
Peki core unlocker dediğimiz şey açık mı kapalı mı olmalı?

Normalde kapalı olur. CPU Configuration sekmesinde Core unlocker kısmının enable (aktif) olması gerekir. Farklı bir model bende de var 955 modeli açtığımda CS:GO'da +70 FPS.

Maalesef Core unlocker diye bir sekmeyi bulamadım fakat birkaç benzer ayarla oynadım.
Core performance Boost: Enabled
AMD Cool'n'Quiet: Disabled
SVM Mode (Sanallaştırma): Enabled

Maalesef Core unlocker diye bir sekmeyi bulamadım fakat birkaç benzer ayarla oynadım.
Core performance Boost: Enabled.
AMD cool'n'quiet: Disabled.
SVM mode (sanallaştırma): Enabled.

Hocam AMD Cool'u da aktive edin. İşlemciyi stabilize ediyor. Biraz araştırarak ne olduğunu daha net anlarsınız. Ben anlatıp kafanızı karıştırmıyayım.
Şimdi bir bakın nasıl bir değişiklik var.
Bu arada sistemde net darboğaz var. En son çare OC olur bir nebze düzeltebilir. @scriptedwedge

Şu an sanırsam sanallaştırmanın etkisi ile biraz daha stabil. İlk restartımda açacağım Cool'u hocam teşekkür ederim yardımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…