Arkadaşlar yeni bir anakart+işlemci+RAM üçlüsünü toplamak istiyorum, RAM olarak 3600 MHz düşünüyorum (2x16), 1150 TL'den yurt dışı sıfır Crucial RAM buldum. İşlemci kararı vermedim fakat araştırmaya devam ediyorum. Ryzen 5 2600 veya Ryzen 5 3600 olabilir. işlemci öneriniz varsa da yorum atabilirsiniz uygun fiyatlı. Anakartta kararsızım fakat en uygun fiyatlı bir anakart arıyorum, bütçe olarak kafamda bir fiyat yok. Anakartta olması gereken özelliklerde: M.2 SSD yuvası, 3600MHz RAM desteği, varsa özellik olarak iyi bir ses çipi (örneğin güncel kullandığım anakartım ASUS B85M gamer). Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Elimde var olan kasa ve PSU:
PSU: Corsair VS650 80+ 650W.
Kasa: Cooler Master N200 mATX.
Bütçen ne kadar? 900 civarı çıkabilirsen ilacın ASRock B450M PRO4'tür. Alabilirsen B450 PRO4 almalısın eğer kasan ATX anakart destekliyorsa. Ses çipleri iyi ve 2 adet M.2 SSD yuvaları var.
Bütçen ne kadar? 900 civarı çıkabilirsen ilacın ASRock B450M PRO4'tür. Alabilirsen B450 PRO4 almalısın eğer kasan ATX anakart destekliyorsa. Ses çipleri iyi ve 2 adet M.2 SSD yuvaları var.
Zamanında 550TL civarına ASUS B450M-A Prime anakartı almıştım, muadili olarak MSI vardı ama bunda 4 tane RAM slotu vardı bende ileriye dönük olması için bunu seçtim, memnunum. Şu an galiba 700 TL civarında seyrediyor.
Peki tam bütçeniz ne kadar ki? Bilemezsem bir şey diyemem.
Ses çipleri iyi olsun dediğin için önerdim ALC892 vardı. Mesela GIGABYTE B450M S2H var 550tl civarı M.2 yuvalı 3600MHz'ye kadar çıkabilir ama BIOS güncelse. Ancak ses kartı ALC887 mesela Cloud Alpha aldınız diyelim yetmeyecektir.
Peki tam bütçeniz ne kadar ki? Bilemezsem bir şey diyemem.
Ses çipleri iyi olsun dediğin için önerdim ALC892 vardı. Mesela GIGABYTE B450M S2H var 550tl civarı M.2 yuvalı 3600MHz'ye kadar çıkabilir ama BIOS güncelse. Ancak ses kartı ALC887 mesela Cloud Alpha aldınız diyelim yetmeyecektir.
anakart için en fazla mantıksal olarak ayırabileceğim 600 tl olurdu, bu arada işlemci siparişi verdim.
edit: anakart olarak MSI B450M PRO-M2 MAX 580 tl şuan, bunu almayı planlıyorum.
anakart için en fazla mantıksal olarak ayırabileceğim 600 tl olurdu, bu arada işlemci siparişi verdim.
edit: anakart olarak MSI B450M PRO-M2 MAX 580 tl şuan, bunu almayı planlıyorum.