KingMetha
Femtopat
Merhabalar bugün müthiş bir sıkıntıyla uyandım, bilgisayarı açtım bir sıkıntı çıkmadan dizi izledim, sonra abim dışarı çıkacağını sanıp PC'yi kapattım, laptopa geçecektim, sonra abim bilgisayarı açtı, açtığını sandı daha doğrusu, geldiğinde PC açılmadı herhalde statik elektrik birikti falan dedik, açılmadı yine sonra uzay olarak çalıştıracağım sıra fark ettim ki ekran kartı soketinin alt tarafına (pinlerin olduğu yer) macun kaymış ve katılaşmış işlemcinin içine girmiş işlemci pinleri de zarar görmüş bir kaçı kopmuş herhalde çıkarırken oldu ve işlemci de pert oldu. Anakartta pert kısacası (işlemci soketi kırıldı) lafın kısası yeni anakart ve işlemci alacağım şimdi AMD Ryzen 2000 ve 3000 serisinden işlemci alacağım ve bunlara uygun anakart almak istiyorum geldiğinde işlemciyle birlikte BIOS Update yaptırmaya gerek olmayan bir anakart almak istiyoruz ya da en azından upadati sonra yapacağımız bir anakart istiyoruz çünkü önceden B350M Mortar almıştım ve Ryzen 5 2600'u Vatan mağzasından, anakartı İnternet'ten sipariş ettiğim için BIOS Update yapmadılar o yüzden işlemci ve anakartı birlikte gönderip BIOS Update yaptırttım (10 gün sonra geldi) geldiğinde öyle kullanabildim bu sorunu tekrar yaşamak istemiyoruz o yüzden bana önerebileceğiniz 2000 serisi ve 3000 serisinde ayrı ayrı sorun çıkarmayacak ya da 2'sinde de sorun çıkarmayacak anakartlar var mı? Teşekkürler şimdiden.