skressor

Centipat
Daha fazla  
HP Pavilion G6 olan dizüstü bilgisayarımda AMD Radeon HD 7600M Graphics harici ekran kartı takılı. Bir gün film izlerken durduk yerde "VIDEO_TDR_FAILURE" mavi ekran hatası aldım. Bilgisayarı yeniden başlattım, herhangi bir sorun gözükmüyordu. Fakat oyun açtığım zaman; bilgisayarımın sistemine uygun, daha önce de sorunsuz oynadığım oyunlar, oyunların yükleme ekranı açılmadan önce bir süre siyah ekran, hemen ardından da mavi ekran hatası alıyordum. Geçen gün bilgisayarımı sıfırlayınca bu ekran kartının sürücüleri silindi. Ekran kartına uygun sürücüleri AMD'nin web sayfasında bulamadım. Aygıt Yöneticisi'nden sürücüleri otomatik olarak arattım ve Windows sürücülerin güncel olduğunu söyledi. Aynı şekilde Windows Update ile de arama yaptım, herhangi bir şey bulamadım ekran kartının donanım kimliklerini internette aradığım zaman AMD Radeon HD 7670M ekran kartının sürücülerini buldum. AMD'nin web sayfasına gidip bu ekran kartının sürücülerini indirdim. Catalyst Control Center kurulumu tamamlanmak üzereyken bilgisayarım "stopcode" mavi ekran hatası verdi (arka planda herhangi bir program açık değildi). Bilgisayarı otomatik olarak yeniden başlattı ve Aygıt Yöneticisi'ni açtığım zaman ekran kartı için sürücü yüklenmediği yazıyordu. Daha sonra AMD Catalyst Control Center uygulamasını açtığım zaman şunla karşılaştım:

Normalde sol tarafta gözüken performans ve geçişli grafikleri yapılandır gibi seçenekler yoktu. Ayrıca şu anda oyunları açtığım mavi ekran hatası almıyorum fakat zaman ciddi bir FPS kaybı yaşıyorum. Ekran kartımda olan sorunun donanımdan mı kaynaklı yazılımdan mı kaynaklı olduğunu anlamadım. Ayrıca Windows güncelleştirmeleri açık, bunlardan kaynaklı bir sorun da olabilir mi?

Son düzenleme:
Sorun donanım kaynaklı, aynı sorun bende de vardı. Bütün yolları denedim fakat çözüm bulamadım. Sorun donanımsal olduğu için sürücü yüklenmiyor, yüklenirken hata veriyor ve kartı tam kapasitede kullanamıyorsunuz. İsterseniz DDU kullanarak sürücüyü kaldırın ve AMD sitesinden son sürümü yükleyip deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…