AMD cool'n quiet ne işe yarar?

SRGNAKKC

Decapat
Arkadaşlar merhaba, bu AMD cool'n quiet ne işe yarar, BIOS'tan kapatınca ne olur? Yardımcı olursanız sevinirim.

Cool'n'Quiet, 64 bitlik AMD Athlon işlemci ailesi ile tanıtılan hız denetim ve güç tüketimi azaltma teknolojisidir. İşlemcinin iş yapmadığı anlarda saat hızı ve gerilimini azaltarak çalışır. Bu teknolojinin amacı, toplam güç tüketimini ve ısı üretimini azaltarak daha yavaş pervane dönüşü sağlamaktır.

Teşekkür ederim kardeşim, peki bir sorunum var ben PC'yi ilk açtığımda CPU hızı 0.55'de kalıyor dün bunu kapattım disabled yaptım yani bugün böyle bir sorun vermedi bundan olabilir mi acaba teşekkürler

İşlemci kendini zorlamadığı zamanlarda GHZ değerlerini düşürür eğer düşmesin istiyorsanız windows ayarlarından ayarlayabilirsiniz. Bu ayarla ilgilide olabilir dediğiniz şey.

arama kısmına güç ve uyku ayarları yazın ve yazdığınız şeyi seçin ardından performans ve enerji kısmından en iyi tasarruf veya en iyi performansı seçebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…