AMD Crosshair IV Formula Anakart Yükseltilebilir mi?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Memur
ASUS AMD Crosshair IV Formula marka anakartı yükseltmek ve günümüz oyunlarını kasmadan açabilecek parçalar almak istiyoruz:

İşlemci olarak ne kullanmalıyız?

Kullanabileceğimiz en yüksek işlemciyle darboğaz yapmayacağı ekran kartı ne olmalı?
En fazla kac GB RAM'e yükseltebiliriz?

Bu anakartın Extreme versiyonun bir sitede 1700 TL'ye satıldığını gördüm kurdan dolayı mı böyle bir fiyatı var yoksa başka bir şey mi?

IMG-20191110-WA0006.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakart çok eski DDR3 AM3 Soket yapılı. Siz anakartın modeline değil soketine göre bakacaksınız. Örnek olarak Ryzen 1, 2 veya 3 işlemci alacaksanız B450 Max veya X570 anakartlara yönelmeniz gerek. Mesela Crosshair VII Hero X570 soket yani yeni Ryzen'larla uyumlu. Bir diğer örnek ise ROG Crosshair XI Apex. Bu anakart ise Z390 Çipsetine sahip ve 8/9. nesil Inteller ile uyumlu. Siz nasıl bir yükseltme yapmak istiyorsunuz?

O anakart çok eski DDR3 AM3 Soket yapılı. Siz anakartın modeline değil soketine göre bakacaksınız. Örnek olarak Ryzen 1, 2 veya 3 işlemci alacaksanız B450 Max veya X570 anakartlara yönelmeniz gerek. Mesela Crosshair VII Hero X570 soket yani yeni Ryzen'larla uyumlu. Bir diğer örnek ise ROG Crosshair XI Apex. Bu anakart ise Z390 Çipsetine sahip ve 8/9. nesil Inteller ile uyumlu. Siz nasıl bir yükseltme yapmak istiyorsunuz?
Soruyu biraz yanlış yazdım galiba... soketin destekleyeceği bir işlemci önerisi istemiştim zaten am3e nasıl ryzen takayım 🤭

AM3'ün en güçlü son tüketici işlemcisi Phenom II X6 1100T diye biliyorum, ama yatırım yapmanızı kesinlikle önermiyorum. Satın anakartı, RAM'i, işlemciyi, yeni bir sistem alın.
Satsak kaça satabiliriz ki düzgün fiyat yok amazonda 2500tl baska bir yerde 1700

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı