Merhaba arkadaşlar sizlere arada kaldığım bu iki sistemi paylaşmak istedim. 2 sisteminde fiyatı aynı ama birisi AMD ile DDR3 bir sistemken diğeri ise intel ile DDR4 bir sistem. Şimdi size sorum şu ben oyun için toplucam bu sistemi ancak ilerde bi işlemci yükseltmesi felan düşünmüyorum. Bu yuzden de 4 çekirdekli AMD işlemcisini almak bana daha mantıklı geliyor. Bir de ben multiplayer ve strateji Total War tarzı oyunları oynuyorum coklu cekirdek performansına ihtiyaç var. Benım bıldıgım bu tarz oyunlarda yorumlarınız ıcın sımdıden teşekkürler
Sistem cok dengesiz toplanmis. Zayif islemcilerin yanina 470 yakismamis sorunuzun cevabi ise suan skylake ailesi yeni nesil RAM destegi serin ve sessiz calismasi az guc tuketimi. Yeni NM uretim teknolojisi olarak giris seviyesinde AMD'den daha iyi coklu cekirdek olmasi gerekiyorsa i3 6098 veya 6100 ve GTX 1050 ti alabilirsiniz. Kasayi da everest tavsiye etmem bellekleri anakart frekansinda secmeniz yarariniza olur.
Yorumun icin tesekkur ederim peki zen mimarili islemcileri beklemelimiyim yoksa i3 almam benim icin yeterli olucakmi ekran karti konusundada gtx 1050ti almayi planliyorum suanda 750ti strix.o.c kullaniodum zaten islemcimden dolayi hicbirzaman tam performans alamadim o yuzden islemcide bu kadar kararsizim