Rehber AMD DDR4 sistem güncelleme

Phanzox

Decapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, bugün sistemi artık yetersiz gelmeye başlamış ve güncellemek isteyen arkadaşlar için rehber oluşturdum. Rehberi örnekler üzerinden anlatacağım böylece bilgisayardan pek anlamayan arkadaşlar hazır cevap almak yerine sistem toplamanın mantığını kavrayabilecek. Rehber AMD sistemler üzerine olup giriş ve orta seviye diye ikiye ayrılıyor(yakında Intel sistemler içinde yapacağım).bütçeyide sabit 4000TL kabul edeceğim.
Not: Eğer sistem güncellemesi yapmak istiyorsanız en iyisi yeni konu açmanızdır burada sadece basit mantığını örneklerle anlatmak istedim.
AMD:
-Giriş:
  • İşlemci: Ryzen 3 1200.
  • Anakart: A320.
  • Ekran kartı: GTX1050 Ti.
  • RAM: 1x8GB 3200MHz.
  • PSU: 400W markasız bir PSU.
  • Depolama: 1TB HDD.
İlk olarak eldeki işlemci, ekran kartı ve PSU satılabilirse 2900TL gibi bir rakam oluyor bunu bütçeye eklersek 6900TL oluyor. Bu para ile anakart BIOS güncellemesi ile destekliyorsa Ryzen 5 5600(güncel fiyatı 2, 8K Nays ile 2, 5k) sonra ikinci elden RTX2060 ya da bulunabilirse RX6600(3kcivarı) kalAN1300TL'nin 400'ü ile elinizdeki RAM ile ayı özellikte olan 8 GB RAM, 500'ü ile ikinci elden 500W 80 Plus PSU, 400TL ile ikinci elden 480GB SSD slınabilir.
-Orta:
  • İşlemci: Ryzen 3 3100.
  • Anakart: B450.
  • Ekran kartı: GTX1650.
  • RAM: 2x8 3200MHz.
  • PSU: 650W 80 Plus Bronze.
  • Depolama: 1TB HDD 480GB SATA SSD.
İlk olarak eldeki işlemci, ekran kartı satılırsa 3, 5K gibi bir rakam yapıyor. Bütçeyide eklersek 7, 5k. Bununla ilk başta BIOS güncellemesi yaparak(çoğu B450 BIOS güncellemesi ile 5. nesil Ryzen'leri destekliyor ancak yine kontrol etmekte fayda var) Ryzen 5 5600(güncel fiyatı 2, 8K Nays ile 2, 5k) ikinci elden RX6700(4K) hatta bulunabilirse RX 6700 XT(4, 5k).kalan para 500-1000TL arası yapıyor bununla anakart destekliyorsa temizinden bir M.2 SSD.
Not: Bu benim ilk rehberim umarım yararlı olmuştur. Yapıcı her türlü eleştiriye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun Intel versiyonu da gelebilir hocam bence. Bilmeyen arkadaşlar için işine yarar umarım. Yalnız 480 GB SSD demişsin de uzak durulması gereken SSD modelleri var, örneğin Kingston A400, SanDisk SSD Plus. Aynı şey güç kaynağında da var, 650W 80+ Bronze demişsin ama gidip Sharkoon SPH650V2 ve kalitesiz her an patlamaya müsait güç kaynağı alınmaz. Bunun haricinde güzel rehber.

Yakın bir zamanda Intel versiyonunuda atacağım. Zaten konuda sistem güncelliyecekseniz en iyisi yeni konu açın yazmıştım. Çünkü çok farklı konfigrasyonlar olabilir kişiden kişiye göre.

Bu devirde Artik her sey kontrollu. PSU kafasina gore patlamaz. Yanlis bilgi vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…