AMD Eight core processor Soğutma Sorunu

ismailayas

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
öğreni
Toplama bilgisayarım var ve bazen kapanıyor. Bilgisayarımın özellikleri ile başlayayım:

Anakart: AMD model bilinmiyor.
İşlemci: AMD Eight core processor 3.5 Ghz işlemci.
Ekran kartı: ATI Radeon HD 7950.
Güç kaynağı: ThermalTake 700w.
Fan: AMD işlemci yanında gelen klasik fan.

Aslında kapanma sorunu tam olarak şöyle:

3 saat CSGO oynadığım halde hiç kapanmayan bilgisayarım, H1Z1'i ultra ayarda açınca 1 saat sonra kapanıyor. İşlemci bölgesine kasanın dışından değdiğimde resmen alev alacak gibiydi(yaklaşık 80 derece).

Bilgisayar 4 yıllık idi ve hiç temizlenmemişti. Temizledim ve tekrardan oynamaya başladım. Fakat bu sefer 15 dakika sonra kapandı. Sanırım sorun termal macunda. Şimdi termal macunu kazıdım ve yenisini alacağım.

Fakat bir sorum daha var. Odamda hiç pencere yok ve odam biraz sıcak oluyor mecburen. Kasada klasik çalışma masasında kasa için ayrılmış yerde ve kasanın arkasında havalandırma için yaklaşık 10 cm lik bir boşluk var. Bu boşluk bilgisayarın ısınması için bir etken midir?

Bilgisayarda havalandırma için gayet yeterli boşluklar var, resimlerde de göreceksiniz zaten.

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    123,9 KB · Görüntüleme: 191
  • 4.png
    4.png
    74,3 KB · Görüntüleme: 82
  • 5.png
    5.png
    145,3 KB · Görüntüleme: 86
  • resim 1.png
    resim 1.png
    143,1 KB · Görüntüleme: 95
  • resim2.png
    resim2.png
    136,5 KB · Görüntüleme: 209
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanda sadece 1 adet egzoz fan mı var? Sıcaklıktan dolayı gibi geldi bana.
CPU-Z indirip, CPU modelini öğrenebilirsin.
MSI Afterburner ile oyun içi değerlere bir bakıver.

Eğer termal macun etki etmezse üst kısıma bir egzoz fan takmamın bir yararı olurmu dersiniz? Ayrıca macunları sürdükten sonra sıcaklık değerime ve cpu modelimede bakacağım.

İçeriye temiz hava alan bir fanın yok ise hemen edinmelisin. Yeterince temiz hava alınmıyorsa ve sıcak hava da dışarı atılmıyorsa ekran kartının etrafa saçtığı sıcak hava sisteme gereğinden fazla ısı yayıyor olabilir. Yani sadece işlemci değil bütün parçaların ısınıyor. Yapman gereken termal macun ve fan eklemek olur.

İçeriye temiz hava alan bir fanın yok ise hemen edinmelisin. Yeterince temiz hava alınmıyorsa ve sıcak hava da dışarı atılmıyorsa ekran kartının etrafa saçtığı sıcak hava sisteme gereğinden fazla ısı yayıyor olabilir. Yani sadece işlemci değil bütün parçaların ısınıyor. Yapman gereken termal macun ve fan eklemek olur.

fakat şöyle bir durum var. Bu bilgisayar önceden 3 yıl kullanıldı ve o süre zarfı içinde hiç sorun çıkarmamıştı. Yani ben fanlarda sorun olduğunu ben pek sanmıyorum. Fakat yinede ısıyı kontrol edeceğim.

hocam sorun ekran kartında sanırsam. Ekran kartı sıcaklığı 68 C olduktan bir süre sonra bilgisayar kapanıyor ve işlemcide hiçbir sıkıntı yok gibi duruyor. Hatta işlemci soğuk hava üfler iken, ekran kartı oyundayken alev alacakmış gibi ısı yayıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı