AMD ekran kartı alınır mı?

Hocam siyah ekran meselesini nasıl çözdünüz acaba? Ben de sizle aynı kaderin mahkumuyum da

Hocam siyah ekran meselesini nasıl çözdünüz acaba? Ben de sizle aynı kaderin mahkumuyum da
Eğer sizde XFX RX 590 ekran kartını kullanıyorsanız kendi ayarları mı paylaşabilirim. Ben sorunu şöyle çözdüm. 20.2.2 sürümü kullanırken kartın Frekans Mhz değerini 120 değer düşürüp, güç limitini -10 yapınca düzelmişti. Şuan 20.4.2 sürüm kullanıyorum. Frekans Mhz değerini 90 değer düşürdüm, güç limitini -5 yaptım ve undervolt uyguladım. Şuan bu hata ile karşılaşmadım. Size de tavsiyem dediğim sürümleri deneyin. Tekrar hata ile karşılaşırsanız benim söylediğim ayarları deneyebilirsiniz. Ben bu ayarları Radeon programından yaptım. Eğer sizde Radeon programından yapacaksanız görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın yoksa Radeon ayarları sıfırlanıyor. Görsele kendi kullandığım ayarları yükledim. Başka bir XFX RX 590 modeli kullanıcısı bu ayarları deneyebilir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 3.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 55
  • 2.PNG
    66,7 KB · Görüntüleme: 46
  • 3.PNG
    66,8 KB · Görüntüleme: 42
En son Kasım 2018'e ait bir sürücüyle sorunsuz kullanmaya başlamıştım. Son sürümlerde günde iki-üç kez hata geliyordu.

Peki çok teşekkür ederim. AMD kullanıyoruz, her an olay olabilir. Bunlar da aklımda olsun

Rica ederim. AMD kartlarda aslında en güncel sürüm yerine tavsiye edilen whql sürüm kullanılmalı. Ayrıca hangi sürümde stabil değerler alıp sorunsuz kullanıyorsanız o sürücü ile devam edebilirsiniz eski yeni fark etmeksizin.

GTX 1660Tİ kullanıyorum 87 dereceleri görüyor.

Her kart ısınıyor fakat bazı arkadaşlar bilgisizce kullanıp sorun yaşadığı için AMD karşıtı oluyor. Bütçe yetiyorsa git NVIDIA al fakat AMD uygun bütçeli ürün sattığı için daha çok tercih ediliyor ve sorun yaşayan sayı da haliyle artıyor. Ben de eski sistemimde 5 yıldır AMD kullanıyorum ve sürüsüyle sorun yaşadım fakat kimseye suç atmadım. Zamanında bütçeden dolayı eski sistemi topladığım parçalar belliydi çünkü.

RX 570 kullanıcısı olarak herhangi bir yazılım veya ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Yakın zamanda 5700XT modeline geçmeyi planlıyorum. Zira 1000 liraya yakın fiyat farkına rağmen 2070 Super ile eşdeğer performans sunuyor. 5700XT kullanan arkadaşım da var o da sıkıntı yaşamamış. En çok karşılaşılan WattMann hatası güncel sürücüler ile düzeltildi. Bunun dışında Radeon Software sistemden güç çalmadan yüksek kalitede yayın veya kayıt imkanı da sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…