Ben şu zamana kadar hep AMD ekran kartlarını tercih ettim fiyat performans ürünü olmasından dolayı. NVIDIA olarak tek bir ekran kartı kullandım o da 2004 yılında aldığım bilgisayarımda olan NVIDIA GeForce FX 5200 128MB ekran kartı.
2016 yılına kadar bilgisayarda hiçbir sıkıntı olmadı. Sonrada durumu iyi olmayan birisine vermiştim. AMD kartların fiyatına göre oldukça iyi işler çıkardığını düşünüyorum. Driver ile ilgili sıkıntılarım illa ki oldu geçmişte kullandığım kartlarda ama ufak tefek sıkıntılardı hallediyordum bir şekilde. Şu an XFX RX 590 kullanıyorum. Forum içerisinde "sorunlu ve "dandik" olarak geçiyor.
evet bunu bende kabul ediyorum ve "sorunlu" lakabını sonuna kadar hakketti ve bana yaşatmadığı sıkıntılar kalmadı. XFX berbat bir soğutma kullanmış kart alev topuna dönüyor. AMD tarafına bakacak olursak WattMan ve siyah ekran hataları ile uğraştım bayağı. Ha bu sıkıntıları uzun uğraşlar sonucunda çözdüm şu an sıkıntısız kullanıyorum. Genelde bu tarz sıkıntıları RX 570-580-590 kullanıcıları yaşıyor. RX 5000 serisi hakkında fazla bir bilgim yok. Fakat genel olarak gördüğüm Driver sıkıntıları çözülmüş gibi duruyor ama iyi araştırılması lazım diye düşünüyorum. Benim şahsi görüşüm AMD ekran kartı tercih edilecekse iyi bir soğutmalı modelini almak lazım. Sonra benim gibi XFX RX 590 ısınıyor derseniz size "sorunlu" ve "dandik" model kullanırsan tabii ısınır senin ne haddine AMD kartlara ısınıyor demek cevabı olacaktır. Hiçbir markayı "fanboy" derecesinde savunmuyorum bu arada. Çünkü bütün kartlarda sıkıntı çıkabilir insan yapımı sonuçta. Zaten bazı modellerin kronik problemleri bile mevcut.