AMD ekran kartı fan ayarı nasıl olmalı?

Daha fazla  
1608225921604.png

Merhaba arkadaşlar. Benim ekran kartım boşta 50 dereceyi görüyor. Ama yük altında yüzde 50 fan hızında 70 dereceyi geçmiyor. Ben de bilgisayarı boşta çok kullanan birisiyim. Bu nedenle bilgisayarımın çok ısınmasını istemediğimden böyle bir çözüm buldum. Sizce ideal bir ayar olmuş mu? Ekran kartı modelim XFX 5500XT 4 GB modeli.
AMD'nin kendi yazılımında 0 RPM özelini kapatma seçeneği yok ve başka yazılımlarla da etki edemiyorum.

Hiç dokunma kalsın kendi halinde. 144Hz monitör kullanıyorsan VRAM saat hızı yüksektir ısınma da bundan kaynaklı olabilir.
Haklısın galiba kime sorduysam boşta fan kapalıyken normal dedi. Bu ayarlara çekince yükteki fan sesi baya artı 0 rpm modu açıkken yani otomatikteyken. Boştaki sıcaklım 53 54 ama yük altında 70 dereceyi geçmiyor. Böyle bir sorun teşkil eder mi? Fan hızı yüzde 50 yi bile geçmiyor 70 derecede sabit tutuyor. Kasamda 4 fan var 2 önde havayı içeri alcak şekilde 1 tane egzoz görevi gören 1 tanede yukarda var. Kasanın havalandırması güzel.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı