AMD ekran kartında RTX kullanılabilir mi?

Noodle0

Picopat
Selam. Geçenlerde internette gördüm her oyunda olmasa bile AMD ekran kartlarında RTX açılabiliyormuş. Doğru mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru bazılarında var.

Selam. Geçenlerde internette gördüm her oyunda olmasa bile AMD ekran kartlarında RTX açılabiliyormuş. Doğru mudur?
Hocam nvdia kartlarda da fsr açılabiliyor diye biliyorum bazılarında ama emin değilim. Sanırım çalışıyor ama neye göre çalışıyor bilgim yok.

Ekran kartının modeli nedir? RX 6000 ve 7000 serisiyle açılabiliyor.
Ayrıca RTX ekran kartı, RT (Ray Tracing) ise ışın izleme teknolojisinin adıdır. Ek bilgi olsun.
Bu arada zaten RT özelliği her oyunda açılmıyor. Bu da 2. bir ek bilgi.

Evet Ray Tracing AMD kartlarda açılabilir ancak performansı benzer fiyattaki NVIDIA kartlarına göre daha kötü olur. Atıyorum 300 dolarlık NVIDIA kart RTX açık 60 FPS veriyorsa benzer fiyattaki AMD kart 50 FPS ve aşağısını verir büyük ihtimal. Ben ise NVIDIA kullanmama rağmen oyunlarda RTX kullanmıyorum. Götürdüğü performansa göre getirdiği görsel kalite o kadar da göz kamaştırıcı değil bence.

Evet lakin çoğu oyunda RTX açılmaması daha iyi oluyor. Bir kaç oyun dışında RTX'in aman aman görsel şölen sergilediği yok, hatta çoğu oyunda fark edilmiyor bile sadece FPS düşürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…