AMD Ekran kartları gelecekte daha yaygın olacak mı?

rafaleao7

Attopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
My PC Specs

CPU : AMD Ryzen 5 7600X

GPU : Sapphire RX 9060 XT 16GB Pure White

Motherboard : ASUS Prime B650M-R

RAM : Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) DDR5-6000MHZ CL36

Cooler : MSI MAG CoreLiquid L240 White 240mm AIO

PSU : Delta 750W 80+ Platinum

Case : WJCOOLMAN Game Master Aquarium

Storage : Crucial 1TB M.2 NVMe SSD + Kioxia 500GB M.2 NVMe SSD

Monitor : LG UltraGear 27" IPS 144Hz 1ms

Keyboard : Rampage KB-R86 Red Switch
Mechanical
Merhaba ekran kartlarının geleceği hakkında bir düşüncem var, bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle ekran kartı piyasasında 3 tane firma var Intel AMD ve NVIDIA. Şu anda NVIDIA açık ara pazar lideri ancak ben ileride AMD'nin pazar payını daha da arttıracağını ve zirveye oturacağını düşünüyorum. Çünkü AMD Ryzen serisini çıkarana kadar işlemcide Intel zirvedeydi, bugün Ryzen serisi işlemciler ile AMD açık ara pazar lideri, bir benzerinin ekran kartında olacağını düşünüyorum. Sebebi ise AMD bugün PlayStation gibi Xbox gibi piyasanın en çok satan 2 konsol markasına ekran kartı üretiyor, yani AMD'nin bu iki büyük firmaya karşı iyi ekran kartı üretmek gibi bir sorumluluğu var. Bu sebeplerden ötürü ileriki yıllarda AMD'nin ekran kartlarında konsollar sebebiyle daha çok bilgi ve teknoloji edineceğini ve pazar payını arttıracağını düşünüyorum, belki bir dejavu daha yaşarız Intel'de olduğu gibi. Peki sizin fikirleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün olma potansiyeli var ama baya zor. Nvidia sadece ekran kartı değil de teknoloji de ürettiği için uzun yıllar liderlikte kalır gibime geliyor. Mesela ben yeni pc topladım ve Intel alışkanlığım olmasına rağmen AMD aldım çünkü Intel'in son nesil işlemcilerinde problem olduğunu duydum çok fazla insandan. Nvidia'da böyle bir hata yaparsa AMD'nin çok iyi hamleler yapıp liderliğe yaklaşma veya liderliğe oturma şansı çok yüksek olur diye düşünüyorum. Hep derler teknolojiyi kaçırırsan piyasada yok olmaya mahkumsun

AMD şu an asla öngörülemez hamleler yapıyor. Mesela üst seviye ekran kartı üretmeyeceğim dedi ve NVIDIA ile üst segmentte yarışmayı bıraktı. E NVIDIA'ya bakıyoruz onlar da oyunculuk tarafını salıp çok daha fazla para kazanabileceği sunucu tarafına ağırlık verdi. Bunu son çıkan NVIDIA driverlarının AMD'nin eski halinden bile beter olmasından anlayabilirsiniz. Şu anda AMD ve NVIDIA sadece orta segmentte kapışıyor ve NVIDIA'nın elinde halen büyük bir + olan CUDA çekirdekleri var. Sonuç olarak dediğim gibi her iki firmanın da ne yapacağı hiç belli değil, umarım rekabet devam eder de fiyat tarafında bizlerin yararına olur bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…