AMD ekran kartları Ray Tracing'i daha kötü mü gösteriyor?

Emarc

Hectopat
Daha fazla  
AMD ekran kartları biliyorsunuz ki RT açınca performans olarak daha kötü. Peki RT kalitesi olarak NVIDIA ile aynı mı yoksa daha kötü mü bir görüntü veriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ekran kartları biliyorsunuz ki RT açınca performans olarak daha kötü. Peki RT kalitesi olarak NVIDIA ile aynı mı yoksa daha kötü mü bir görüntü veriyor?

Oyun içinden açtığın zaman 3 seçenek oluyordu sanırım. Performans -dengeli- kalite şeklinde. Onlardan kalite olanı seçip deneyebilir misin?

Spider-Man Alan Wake 2 ve Cyberpunk'ta bence iyiydi özellikle Spider-Man ve Miles Morales'te cam yansımaları, gece ışıkları vs çok iyiydi. Ve ışın izlemeye rağmen FPS düşüşü de diğerlerine göre azdı.

Bu yüzden Spider-Man 2'nin PC'ye çıkmasını bekliyorum.

Ray Tracing bir teknoloji, NVIDIA'nın tekelinde olan bir şey değil. Yani, daha kötü veya iyi gösterme durumu yok.

Aslında tam anlamıyla doğru değil bu dediğin. Oyunlar genel olarak NVIDIA ile optimize çıkıyor. Bu da daha iyi bir deneyim sunuyor.

Oyunlar genel olarak NVIDIA ile optimize çıkıyor.
Bazı oyunlar, mesela CP77 gibi Microsoft'un standartlarına(DX12_Ultimate) uymayıp Nvidia ile anlaştıkları için RT çekirdekleri üzerinden daha performanslı ve daha temiz görüntü sunması normal. Standartlara uyan oyunlar, örneğin Forza 5 gibi hiçbir fark yok. Ayrıca burada DLSS de bir etken. Onun dışında gözle görülür farkların olduğunu düşünmüyorum.

NVIDIA'nın tekelinde olmadığını biliyorum ama performans olarak daha kötü olduğu için görüntüde daha kötü olabilir mi acaba dedim.
Arkadaşların söylediği de doğru aslında kısmen. İşin doğrusu Ray Tracing masraflı bir teknoloji ve çıktığı günden bu yana da pek bir gelişme olmadı. Nvidia özelinde de sağlam kartın olması gerekiyor.

Aslında tam anlamıyla doğru değil bu dediğin. Oyunlar genel olarak NVIDIA ile optimize çıkıyor. Bu da daha iyi bir deneyim sunuyor.

Peki illa AMD ile anlaşıp AMD de daha optimize oyunlar vardır. AMD kartlarda RTX'in daha iyi çalıştığı bir oyun var mı? Ben göremedim. Forza Horizon 5'te de RTX 4080 ile RX 7900 XTX karşılaştırışınca yine NVIDIA çok daha iyi performans veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı