AMD ekran kartları biliyorsunuz ki RT açınca performans olarak daha kötü. Peki RT kalitesi olarak NVIDIA ile aynı mı yoksa daha kötü mü bir görüntü veriyor?
Oyun içinden açtığın zaman 3 seçenek oluyordu sanırım. Performans -dengeli- kalite şeklinde. Onlardan kalite olanı seçip deneyebilir misin?
Ray Tracing bir teknoloji, NVIDIA'nın tekelinde olan bir şey değil. Yani, daha kötü veya iyi gösterme durumu yok.
Bazı oyunlar, mesela CP77 gibi Microsoft'un standartlarına(DX12_Ultimate) uymayıp Nvidia ile anlaştıkları için RT çekirdekleri üzerinden daha performanslı ve daha temiz görüntü sunması normal. Standartlara uyan oyunlar, örneğin Forza 5 gibi hiçbir fark yok. Ayrıca burada DLSS de bir etken. Onun dışında gözle görülür farkların olduğunu düşünmüyorum.Oyunlar genel olarak NVIDIA ile optimize çıkıyor.
Ray Tracing bir teknoloji, NVIDIA'nın tekelinde olan bir şey değil. Yani, daha kötü veya iyi gösterme durumu yok.
Arkadaşların söylediği de doğru aslında kısmen. İşin doğrusu Ray Tracing masraflı bir teknoloji ve çıktığı günden bu yana da pek bir gelişme olmadı. Nvidia özelinde de sağlam kartın olması gerekiyor.NVIDIA'nın tekelinde olmadığını biliyorum ama performans olarak daha kötü olduğu için görüntüde daha kötü olabilir mi acaba dedim.
Aslında tam anlamıyla doğru değil bu dediğin. Oyunlar genel olarak NVIDIA ile optimize çıkıyor. Bu da daha iyi bir deneyim sunuyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.