AMD ekran kartları vs RTX serisi

Denizz00

Centipat
Daha fazla  
Bence fiyat performans konusunda AMD çok daha iyi ama herkes NVIDIA'yı tercih ediyor örneğin RTX4060 Ti 8 GB ve RX 7700 XT 12 GB'ı karşılaştırınca RX 7700 XT'nin çok daha iyi performans vermesine rağmen herkes RTX'i seçiyor ama hem performans olarak hem de fiyat olarak RX 7700XT daha iyi.

AMD'nin sorunları konusuna gelirsek 7000 serisinde ve sonrasında gerçekten düzelme var.

Hiç sorun kalmamış gibi duruyor. Şu an RTX'in tercih edilmesi (en azından 4060 Ti vs RX 7700 XT kartlarında)sizce NVIDIA fanlığından mı yoksa benim yanlış düşündüğüm bir yermi var? Varsa da düzeltebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlışın yok tamamen ön yargı ve fanboyluk bana göre. Ben 6800 XT ekran kartımdan çok memnunum 6900 XT ye geçip 4K Monitör ile devam etmeyi düşünüyorum. AMD f/p canavarıdır.

Teknoloji şans işi ben AMD kullanıyorum ama paran varsa NVIDIA al derim hocam.

NVIDIA fanlığından ziyade tekel diyelim ekonomik olarak gelişmiş ülkelerde bu işleri yapanlar hariç gamerlerin bile AMDnin ekran kartı olduğunu bildiğini düşünmüyorum.
Steamın topladığı verilerde zaten basitçe belli oluyor.

7800XT kullanıyorum, bir sorun yaşamadım sürücü veya kart tabanlı. RTX tercihi teknoloji olarak önde olması. DLSS 3 ve FG teknolojisinden ötürü 3060Ti dediğimiz kart 4060Ti ile aynı olsa bile 4060Ti tercih ediyor insanlar. Ha mod yapımcıları bu algıyı kırıp attılar ama bilmeyen insanlar için alışılagelmiş AMD geçmişi ve NVIDIA tercihi direkt devreye giriyor. Yapacak bir şey yok, zaten AMD'nin amacı NVIDIA gibi 4090 tarzı kartlar üretip biz öyleyiz böyleyiz demek değil adamlar kendileri de lansmanda söylüyorlar tek iyi oldukları konu rakibine kıyasla saf güç ve VRAM. Ülkemizdeki fiyatlardan dolayı RTX 5000 serisinde NVIDIA, AMD'nin eline koz bile bırakmayacak olsa ben yine gidip AMD alacağım büyük ihtimal, zaten şu sistemi toplayana kadar şeyim çatladı bir de saf güç olarak daha düşük olan bir karta DLSS ve FG için 10K fazladan veremem onun yerine gider amele gibi yeni ekran kartı alana kadar FSR3 ve FG modu kurarım, yapacak bir şey yok .

Yani bende RX 6700 var bayağı memnunum. Özellikle AFMF geldikten sonra hikayeli oyunlarda müthiş memnunum. Cyberpunk 2077'de yüksek ayarlarda 2K 140 FPS alıyorum mesela. FPS Oynuyor bazen 90'a düşüyor falan ama yine de genel oyun deneyimi mükemmelleşti.

Hocam AFMF'nin çalışma şekli bana çok garip geliyor ya sağ üstte FPS artışı bariz gözüküyor ama hissiyatta o 200FPS'leri hissedemiyorum ben. Siz bu sorunu yaşıyor musunuz?

NVIDIA sürekli yeni bir teknoloji çıkarıyor hocam AMD geride kalıyor ekran kartında. He saf performans ve fiyat açısından tabii ki de AMD ama ben invidia tercih ediyorum

Tamamen haklısın gerçekten gidip RX 7700 XT'ye sırf isminde RTX geçiyor diye RTX3060 alan var NVIDIA reklamı iyi yaptığı için çok seveni var.

Tamamen haklısın gerçekten gidip RX 7700 XT'ye sırf isminde RTX geçiyor diye RTX3060 alan var NVIDIA reklamı iyi yaptığı için çok seveni var.

Herifler reklam işini iyi yapıyorlar haklarını yememek lazım. Ülkede AMD sponsoru olan birini tanımıyorum mesela ben ama zaten çok zengin olsaydık neden 4090 falan almak varken bunları alalım değil mi? İş tamamen bütçede bitiyor ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…