AMD EXPO açınca sistem mavi ekran veriyor

erşanülker4648

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 6000 MHz RAM'lerim var.
RAM'ler 6000 MHz'deyken sorun yok ama AMD EXPO'yu açınca masaüstünde 5 10 saniye sonra mavi ekran alıyorum.

PC;
R7 7700X.
RX 6800XT.
16x2 32 GB DDR5 Kingston Fury.
M.2 SSD samsun Pro 980 1 TB.
MSI Pro B650 M-A Wi-Fi
ASUS ROG STRIX +90 Gold 850W.
Arctic Liquid Freezer 240 mm.

Son düzenleyen: Moderatör:
En son beta olan BIOS'u kurun. (DDR5 bellekleri ile uyumluluk arttırılmış).

İşlemcinin ana sayfasına giderseniz maksimum 2 kanal 5200 MHz desteklediğini ve üst hızlara çıkabileceğini garanti etmez.

İşlemcinin ana sayfasına giderseniz maksimum 2 kanal 5200 MHz desteklediğini ve üst hızlara çıkabileceğini garanti etmez.

Malesef denedim ve betadan dolayı 2 kere boşsun çöktü ve pc hiç açılmadı.
Anakartta USB ile bios yükleme vardı ikisinde de hayatımı o kurtardı

Ayrıca işlemci desteklemiyor diye ramin o MHz de olmasıyla bir alakası yokki. Belki işlemcinin okuyabildiği odur ama eğer öyle olsa manual bir şekilde Expo kapalıyken yaptığımda performans artmaz.

Hayır öyle değil çalışmaz, demiyor zaten üst frekanslarda çalışması garanti etmiyor. Anakart ve işlemci ile uyumluluğu önemli bir kıstas bu bilgileri AMD keyfe keder vermiyor onu demek istiyorum.

Hayır öyle değil çalışmaz, demiyor zaten üst frekanslarda çalışması garanti etmiyor. Anakart ve işlemci ile uyumluluğu önemli bir kıstas bu bilgileri AMD keyfe keder vermiyor onu demek istiyorum.
Yani sorunumun tek çözümü tam sürüm çıkmasını mı beklemek :(

Ortalama 2 ayda bir sürüm çıkıyormuş baktığımda tarihlere ama bu sefer çıkmadı sanırım önemli bir sorun

BIOS güncellemesi bekleyin elle manuel bir şekilde ayarlayınca sorun oluşmuyorsa öyle kullanın. BIOS güncellemeleri ile çözülür diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı