AMD fanboyluğu

Attığınız videoda K var ve K ile F serisi aynı FPS değerlerini veremiyor.
Neden F varken k alınsın demişsiniz K işlemciler daha güçlü ve çarpan kilidi açık olduğu için olabilir mi?

10700K ile 10700F arasında performans farkı yok sadece çarpan kilidi açık ve dahili grafik birimi var.
Sadece not düşmek istedim konuyu gördüm.
Bir işlemci sadece oyun için alınmaz.

Render için alınmayacaksa diğer konularda zaten 10700F daha iyi neden 5600X alınmalı bir sebep söyleyin tamam diyeceğim. Anakart dışında.

Sadece not düşmek istedim konuyu gördüm.
Bir işlemci sadece oyun için alınmaz.

Kabul etmek istemiyorsunuz hocam. Oyun oynayacak birisi niye AMD seçsin diyorum işlemci sadece oyun için alınmaz diyorsunuz ben sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum iyi günler.

Her iki markanın da en güçlü işlemcilerine baktığında AMD daha iyi performans veriyor.

Hadi diyelim F serisi bir işlemci aldın ve bir süre sonra darboğaz yapabilecek bir ekran kartı aldın nasıl overclock yapacaksın yeni işlemci alman gerek onun için ya 10. nesilde kalacaksın ya da 11. nesil için Z490 üstü bir anakart alacaksın.
AMD de çarpan kilidi her zaman açık overclock istediğin zaman yapabilirsin ayrıca Intel gibi her nesilde anakart değiştirmene gerek yok.
AMD daha yüksek RAM MHz'lerine çıkabiliyor.
AMD anakartları daha ucuz.
10700k ile 10700F arasında frekans farkı var.
Kabul etmek istemiyorsunuz hocam. Oyun oynayacak birisi niye AMD seçsin diyorum işlemci sadece oyun için alınmaz diyorsunuz ben sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum iyi günler.

Açıklamasını yaptım okuyabilirsiniz.
Muhatap olmak istemiyorsanız ismime tıklayıp göz ardı et tuşuna tıklayabilirsiniz.

Türkiye'de Intel ürünleri nedense daha fazla kar marjıyla satılıyor. Yurtdışında Intel işlemci almak her türlü daha karlı olurken Türkiye'de tartışılıyor. Intel'ın çarpan kilidi kapalı işlemcisini almak yerine AMD işlemci ve B450 anakart alsanız 60 dolar daha fazla ödemeniz gerekirken Türkiye'de her nasıl oluyorsa aradaki fark o kadar az ki insanlar AMD'yi ilahlaştırıyor overclock yapılabildiği için. Türkiye dışında sistem toplasan aynı bütçede çoğunluk Intel öneriyorlar. Türkiye'de her şeye AMD öneriyorlar. Tamam render falan ama zaten o seviyede render alabilecek bir adam 4-5 bin TL'lik işlemciyi alır kullanır. Saçma sapan konuşuyorsunuz sırf renderda %15 daha hızlı diye 600 lira fark vermez herkes. Sadece Türkiye'ye bakıp AMD diyenler ne yapmaya çalışıyorlar merak ediyorum. Yok soket değişiyor vesaire. H410 anakartı 3 kere satıp yeni soket anakart alsan yurt dışında B450 fiyatı kadar para ödemiş olmazsın. Türkiye'de fiyatlar yüksek olduğu için geçerli.

PCI 4.0 destekliyor.
10700 5600X e ulaşmak için hep daha fazla kullanılacak, yani sen 5600X ile aynı performansı almak için 10700'ü daha çok yoracaksın, daha çok yıpratacaksın.
Son olarak 10700F in daha ucuz olmasının sebebi talep olmaması yoksa çıkış fiyatı 5600X ile neredeyse aynı.
Salt olarak PC'yi alıp oyun oynamayı düşünüyorsunuz fakat aldığınız ürünlerin ömrü, tükettiği elektrik gibi şeylere de dikkat etmelisiniz.

Intel® Core™ i7-10700F Processor (16M Cache, up to 4.80 GHz) Product Specifications (298-308$ diyor)

Son cümleyi iyi oku.
Hocam teşekkür ederim uyarı için, cezam vardı düzenleyemedim.
Belki render performansından dolayı tercih etmiştir?
Aynı zamanda kilit çarpanı açık ve RAM kısıtlaması yok.
Ama mesela bana sorarsanız 10400f Ryzen 3600'dan daha ucuz ve 10400F 2666MHz iken bile bazı oyunlarda 3200MHz RAM'li 3600'den daha iyi performans veriyor, sadece oyun oynayan biri için tabii ki Intel daha mantıklı hem fiyatı daha uygun. Örnek vermem gerekirse ben sistemimde 10400F kullanacağım aynı konfigürasyonu Ryzen 3600 ile yaptığımda 700TL daha fazla oldu fiyatı ve bazı ince özelliklerden vazgeçmem gerekti. Buna karşılık Ryzen 5. serisini ise Intel'e karşı çok daha başarılı buluyorum. İkisinin de fanboyluğu saçma realist olalım en çok işimize yarayanı seçelim (Bu sözüm koyu fanboylara).

Öncelikle Intel fanboyu değilim fakat i3 10. nesil bile Ryzen 5 3600'ü oyunlarda geçiyorken (fiyat farkına rağmen) sadece oyun oynayan birisinin AMD alması fanboyluk değil de nedir?

Şahsen ben alırken şu an vereceği FPS'i değil de ilerisini düşündüm. PC toplarken Z serisi bir anakart alamazdım ve herhangi bir yükseltme durumunda anakart değiştirmek zorunda kalacaktım. Ama AMD'de bu işler böyle yürümüyor. Hangi anakartın hangi işlemciye destek vereceğini üretici marka belirliyor. Her işlemci yükseltme durumunda minimum +1000 lira daha anakart parası vermek istemediğimden AMD tercihinde bulundum. Gayet memnunum şu an işlemcimden de. Bunu fanboyluk olarak değil de tercih meselesi olarak düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…