Şu anlık 2 oyunda deneyebildim. Cyberpunk sonuçlarım: (AMD katmanı görüntüde çıkmadığı için paylaşamadım)
Cyberpunk 1440p RT psyco FSR off afmf on 90-95 civarı %1 Low FPS de 80'lerde ve kesinlikle 40-45 hissetmiyorum. En son gelen güncellemeler ile düzeltmişlerdi bu durumu. Pt tracing on 1440p FSR quality 70 FPS'lerde geziniyor. Ultra performance çekince 110 FPS falan oluyor ancak ben bu oyunda FSR 3.0 quality ve native AA bekleme tarafındayım.
Asıl şaşırdığım olay forspoken. Oyunda FSR 3.0 mevcut ve deneyimlerim şu şekilde:
1440p Ultra FSR 3.0 native afmf on 155 FPS ve akıcılık yine çok çok arttı. Quality açınca 180 FPS oldu. İşin asıl şaşırtıcı kısmı ise frame generation. FSR 3.0 quality ve fg açıkken %1 Low FPS yerinde sayıyor ve sıfır akıcılık artışı. Bu durum şu anda Afmf'nin akıcılık konusunda Fg'den daha iyi olduğunu gösteriyor.
Afmf'ye gelecek olursak bu teknolojinin de dezavantajı hızlı kamera geçişlerinde afmf kapanıyor ve akıcılık düşüyor. Ben bunun yeni gelecek olan güncellemede düzeltileceğini düşünüyorum şahsen çünkü zor olan işi hallettiler.
Fg'ye gelecek olursak ben onun yeni oyunlarda akıcılığının artacağını düşünüyorum. AMD'de de açıklama yaptı zaten. SDK kodunun ve FSR'ın yayılamamasının sebebi bu büyük ihtimalle.
Özet olarak afmf şu anlık Fg'den daha iyi akıcılık ve kalite konusunda ancak kendini ani hareketlerde kapatıyor. Ben tam sürümde çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bir de bunun tüm DX11 ve DX12'lerde açılacak olması çok büyük bir özellik.