AMD FreeSync ve monitör Hz'si

Daha fazla  
RX570'li bir sistem topladım ve monitör alacağım AOC-G2460VQ6 ve BenQ GL2460BH modelleri arasında kaldım BenQ'da FreeSync teknolojisi yok.
Benim asıl sormak istediğim iki monitörde 75Hz. AMD'nin FreeSync teknolojisine sahip olmayan BenQ'yu alırsam eğer 75 FPS altına düşmediğim oyunlarda FreeSync özelliğinin bir farkını görür müyüm?

Daha da özetleyecek olursam 75Hz monitörde FreeSync olayını sadece 75 FPS altındaki oyunlarda mı kullanmış olacağım?

Hayır hocam normalde FreeSync yoksa 75 FPS den fazla aldığınız zaman yırtılmalar olacak vsync açmak zorunda kalacaksınız bu da gecikmeye sebep olacak. Ama FreeSync olursa hiçbir ayar yapmadan akıcı görüntü alacaksınız.

Viewsonic VX2458 kullanıyorum. Zamanında 1200TL'ye almıştım. 144Hz ,1 ms ve FreeSync destekliyor. Öneriyorum.

Tam tersi olur. Monitör Hz'inden fazla FPS alırsanız tearing olur, az alırsanız problem yok.

İkisinde de Freesync açabilirsiniz ama farkı sadece fazla FPS alınca görürsünüz. Çünkü az FPS alınca ortada engellenecek bir tearing olmuyor.

Tearing = Yırtılma

yani yukarıda yazdığım 2 monitörden aoc markalı olanını mı tavsiye edersiniz ?

Yani yukarıda yazdığım 2 monitörden AOC markalı olanını mı tavsiye edersiniz ?
İkisi de TN olduğundan ikisini de önermem. Benim önerim;

Profesyonel oyuncu değilseniz TN panel almaya gerek yok diye düşünüyorum. Arkadaşın önerdiği gibi IPS panel monitörlere yönelebilirsiniz.

hocam zar zor karar kılmışken çok mantıklı bir seçenek daha sundun şimdi tam kafam karıştı
Profesyonel oyuncu değilseniz TN panel almaya gerek yok diye düşünüyorum. Arkadaşın önerdiği gibi IPS panel monitörlere yönelebilirsiniz.
insanlar tn paneli genellikle 1 ms oldugu için almıyormuydu zaten arkadaş hem ips hem 1 ms uygun fiyatlı attı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…