Arkadaşlar AMD Motion fluid frame teknolojisi RTX 2000 RTX 3000 ile kullanılabilinecek FSR'a kilitli olmayacak ve DLSS ile kullanılabilinecek fakat FSR 3, Motion fluid frame olmadanda geliştirme almış gibi duruyor ve Motion fluid frame FSR 3'e optimize olarak yapıldı yani DLSS kullanır mıyız goreceğiz ek bilgi olarak AMD DLAA rakibi bir teknolojide getirdiğini söyledi fakat bununla ilgili bir bilgi yok.
FG kısmı için öyle. NVIDIA FG ile AMD FG'yi jenerasyonlar arası kıyaslamak gerekecek çıktığında görüntü kalitesinden, gecikme değerlerine ve FPS kazancına göre. Çünkü donanım gücü kare sayısıyla doğru orantılı. Bir RTX 2060 ile 7900 XT eşit oranda kazanım sağlayamaz.
DLSS kısmına gelirsek orası zaten alt çözünürlükten yükseltme kısmı, çok büyük bir esprisi yok. DLSS'de Tensör çekirdekleri karelerin görüntü kalitesini artırmaya yararken, FSR'da algoritma ne kadar iyi görüntü sunabilirse o olur.
Intel XesS bunun en büyük örneği. Intel olmayan kartlarda görüntü kalitesi tamamen algoritmaya bağlıyken, Intel kartlarda donanım desteği olduğu için kalite yükseliyor.
Dostum DLSS 3.0 dediğin şey zaten fg AMD'nin fg si sadece NVIDIA'nın kullandığı donanım yerine halihazırda ekran kartlarında bulunan farklı bir donanımı kullanıyor.
2050 ve 2060 fg desteklerken birebir rakipleri ve kendi ürünleri olan 5500 ve 5600 serisi desteklemiyor işte AMD'nin uzun vadede sunduğu destek. NVIDIA'dan şaşmamak lazım...
Dostum DLSS 3.0 dediğin şey zaten fg AMD'nin fg si sadece NVIDIA'nın kullandığı donanım yerine halihazırda ekran kartlarında bulunan farklı bir donanımı kullanıyor.
İki firma da tuttukları her teknolojiyi normalde alt çözünürlükten yükseltme olan DLSS/FSR isimlerinin altına yerleştirdiği için böyle bir saçmalık çıktı ortaya.
Halbuki Ray Tracing ile FSR/DLSS ne kadar akraba ise FG de o kadar akraba. Düşünsene RTX 3000 serisi bir kart sahibi olduğunu, önünde FSR 3.0 ile DLSS 3.5 var ama ne kadarını kullanabileceğini bilmiyorsun.
Konunun çoğunu okudum ama kafam karıştı. Şu anda elimde GTX 1650 G6 var bu kartla FSR 3.0 kullanabilecek miyim? Ya da AMD'nin çıkardığı hangi teknolojileri kullanabileceğim.