AMD FSR laptoplarda çalışıyor mu?

SeniYazdım

Hectopat
FSR'yi tüm ekran kartlarının desteklediğin biliyorum. ekran kartım da 1650 Mobile ama ekranım dahili grafik kartına (Vega8) bağlı olduğu için yani optimus olduğu için soruyorum. Bununla aynı şekilde işleyen NVIDIA Image Scaling teknolojisi optimus yüzden çalışmıyor. Peki FSR çalışır mı? (Optimus devre dışı bırakma özelliği yok cihazımda.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia'nın NIS teknolojisi optimuslarda çalışmıyor. Çünkü optimus laptoplarda tasarruf, mobil önde olduğu için ekran, işlemciye dahil olan GPU'ya bağlıdır. Haliyle NIS özelliği de, Nvidia kartlar için denetim masasından etkinleştirildiği için kullanamıyoruz. Nvidia Experience yazılımı üzerinden geliştiriciler bu problemi çözebilirler bence. Çünkü 1660 ti gibi optimus booklar DLSS açamadığı için bu özellikten de faydalanamıyorlar. Laptop'u herhangi bir monitöre bağlayıp da bu özelliği açabilirsiniz.

FSR'yi ise geliştiriciler direkt oyun için yazıyor diye biliyorum böylece sorunsuz ekran kartınız destekliyorsa açabiliyorsunuz DLSS mantığı da öyle diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı