AMD FX 4100 vs Phenom II X4 945

Herkese merhabalar sistemimi komple yenilemek yerine bana en uygun düşündüğüm küçük upgradeler yapmak istiyorum. Aliexpressten işlemci almak istiyorum. Phenom II x4 945 mi yoksa FX 4100 mü?

Sistem:
Asrock N68 VS3 FX
AMD Athlon II X3
AMD HD5670 DDR3 1GB
4GB RAM
500W XILENCE PSU

Oyunlarda Phenom daha iyi ve TDP değeri daha düşük, yine de bu sisteme para dökmeye değer mi bilemiyorum.
Hocam anakartımın sitesinden baktığımda ikisininde güc değerinin 95w olduğunu görüyorum.Sizin bahsettiginiz TDP değeri daha mi farklı ? Birde buna pek yatirim demeyebiliriz çünkü pek beklentim yok ekran karti olarak en fazla RX460 dusunuyorum belki r7 250 ye bile dusebilirim.
Son olarak ise mimari olarak FX4100 32nm olmasi sizce FX4100 u ön plana çıkartmaz mi ?

TDP olayını karıştırmışım kusura bakmayın, Bulldozer mimarisinde FX 8xxx işlemciler 125W idi.

Fazla bir beklentiniz yoksa R7 250 + Phenom alabilirsiniz, gerek mimari kıyaslamasında gerek birebir kıyaslamada Phenom bir tık daha iyi. FX serisi OC potansiyeli olarak iyi ancak eski bir sistemde buna girişmek mantıklı değil.

Anladım hocam peki yönümü RX460 a çevirsem yine phenom u önerir misiniz ?

Phenom II işlemciler tuhaftır ki aynı saat hızında kendisinden sonra gelen FX işlemcilerden daha hızlı. Anakart desteği varsa Phenom II X6 almalısın.
Degeri 95W olan X6 işlemcileri destekliyor ancak şuan baktım aliexpresste fiyatları 230tl civarı fazla yüksek hocam. Iyice phenom II X4 945 kafama yatmaya başladı. Insallah ısı konusunda üzmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…